G.U.S. дебютував з альбомом "I'm Fine"

Костянтин Gus, 53-річний сесійний гітарист, що неодноразово працював з криворізькою студією Rakurs Records, заручившись їхньою ж підтримкою, наприкінці липня випустив свій перший повноформатний альбом "I'm Fine", а днями презентував і кліп на однойменний трек. 

Костянтин захоплювався музикою ще з 10-річного віку, коли освоїв гітару, згодом у рамках колективу "Аероплан" виконував власну музику, але з переїздом до Києва команда пішла більш комерційним шляхом. 

"Як це часто буває, життєві обставини виявилися сильнішими за наше бажання творити для душі і своє. Довгий час ніхто особливо не заявляв про себе, як про артиста, що має власну творчість. Я ж писав пісні в стіл. Потім гурт розпався і всі розбіглися. Але я писав, творив, робив замітки своїх пісень, І ось настав час, коли почав розуміти, що так можна просидіти до кінця життя і не заявити про себе як про людину, котра може щось донести, показати в плані своєї творчості, своїх пісень", — розповідає Костянтин у коментарі Неформату.

У дебютному альбомі "I'm Fine" музикант поєднав свої напрацювання різних років, які вважає і досі актуальними. Водночас пісні дуже різні за звучанням та смисловим навантаженням. 

"Мені не хотілося співати про "старе кохання" або про щось подібне, що вже досить сильно набридло і не спонукає наш мозок працювати. Я хотів писати про таке, що змусить людей замислитися, звернути погляд всередину себе, зрозуміти, навіщо вони живуть взагалі на землі. Непрямо торкнувся і воєнної тематики", — додає музикант. 

Пісні Костянтин виконує англійською та українською, а одної жанрової стилістики уникав умисне: 

"Мені здається, людині швидко набридає якийсь жанр, коли він одноманітний. Принаймні сідаючи в машину і вмикаючи, наприклад, AC/DC я здаюсь після третьої пісні — набридає монотонність. Вмикаю мій улюблений Soundgarden і розумію, що витримаю не більше 5 композицій. Тож вирішив писати ті пісні, які мені просто лягали під гітару". 

Музикант додає, що деякі пісні з цього альбому написав доволі легко — награв акорд, сів за комп'ютер, накидав партії барабанів, а от інші стали результатом складних життєвих перипетій, а тому вони мають власну "силу та магію". У результаті, в житті Костянтина з'явилися люди, яким цей реліз припав до душі і які вирішили йому допомогти в новому етапі творчості, а саме кліпмейкер Felix Knysh і команда Brahmafilms. Разом вони і створили кліп на пісню "I'm Fine". 

Зйомки відбувалися на базі студії Rakurs Records і значною мірою кінцева форма ролика завдячує саме їхнім зусиллям. Сам же Костянтин запевняє, що команда студії точно відчула його настрій та вдало відтворила у тих чи інших художніх образах. 

"Я відчуваю свій вік. Але я його бачу як зріле розуміння того, що відбувається на землі загалом. І зупинитися у творчості, значить зрадити самого себе", — додає Костянтин та водночас відзначає, що альбом "I'm Fine" є лише початковим етапом у його подальшому творчому становленні. 

G.U.S. у мережі:

https://open.spotify.com/album/74nmE2KZ77hrnsrm08I4wm
https://www.youtube.com/@G.U.S.Studio
https://www.instagram.com/g.u.s.music