Rakurs Records презентує студійний лайв DakhTrio

На  каналі Rakurs Records вийшов студійний лайв DakhTrio, що є частиною програми "Тичина: феномен доби".

Під час сесії у Кривому Розі музиканти записали три композиції — "Я знаю", "Арфи" та "Ой не крийся, природо". Відбувався запис 1 травня, одразу після великого концерту DakhTrio у театрі ім. Тараса Шевченка, співорганізатором якого були Rakurs Records. На лайві музиканти, окрім власних голосів, використовують гонг, бубон, фортепіано, контрабас, віолончель, саксофон та тромбон.

Нагадаємо, премʼєра музичної вистави "Тичина: феномен доби" за віршами Павла Тичини відбулась 2023 року.

"Вона народилась від подібності часу, в якому опинились ми, з тим, який переживав Тичина сто років тому. Віра, надія та зустріч зі страшною реальністю, питання, які задавав поет сто років тому, ми вважаємо дуже актуальними", — йдеться у пресрелізі.

Варто додати, що на лайві чільне місце поряд з музикантами займає картина нового криворізького художника Євгена Дзюби. На ній митець зобразив Григорія Сковороду у дитинстві. Загалом же про роль картин у лайвах Rakurs Records ми розповідали у нещодавньому інтерв'ю з ними

"Після відкриття ми одразу показали студію нашим друзям. Одним із них є місцевий колекціонер та меценат Роман Єрмоленко, у нього велика колекція саме українських художників різних періодів: Сергія Гая, Миколи Глущенка, Романа Михайлова, Олександра Ройтбурда, Анатолія Ротаря, Ілони та Тиберія Сільваши, Володимира Сая, Валерії Турбіної, Олега Тістола, Іллі Чічкана та багатьох інших. Що тут сказати, для нього це кохання з першого погляду й шок, оскільки він до кінця не вірив, що в Кривому Розі може бути щось подібного рівня. Роман і надав нам картини з власної колекції, це його ініціатива.

Усі полотна, які представлені в студії — оригінали. Наша ідея така: ми хочемо максимально насичувати простір справжнім українським і залежно від контексту виконавця можемо підбирати різні картини". 

DakhTrio – музично-театральний колектив театру “ДАХ”, який перетворює поезії на музичні подорожі. Проєкт виник 2020 року з премʼєрою мінімалістичної камерної опери "Стус:Перехожий" за віршами Василя Стуса. 

Учасники – Софія Баскакова, Ігор Димов та Володимир Руденко.

Дізнатися більше про DakhTrio:

https://www.instagram.com/dakhtrio/