The Tiger Lillies присвятили альбом Україні

Нещодавно лондонський кабаре-панк гурт The Tiger Lillies видав альбом "Ukraine", цілковито присвячений Україні у воєнний час. Також музиканти створили анімаційне відео на одну з пісень альбому.

Новий альбом виконавців складається з композицій, присвячених різним аспектам російської війни в Україні й написаних у різний час. За словами Мартина Жака, фронтмена гурту й автора лірики "Ukraine", його творчість живлять як особисті історії українців, із якими він спілкувався, так і коментарі під його постами на тему цієї війни.

"Я дуже активно висловлююся на цю тему на своїй сторінці, сотні людей коментують ці дописи. Я публікував свої пісні з невеликими відео, або робив малюнки й публікував їх. Я отримав багато відгуків, і це допомогло [в написанні лірики – ред.]. Це майже як щоденник, де я чи не щодня щось писав би", – каже Мартин Неформату.

Над візуальним супроводом альбому працював дніпровський художник Микита Лисков.

 

Іще одним джерелом інформації й емоцій для цього альбому була подруга Жака з Польщі, яка організує український кінофестиваль у Варшаві й відтак тісно спілкується з українцями.

За час прицільного слідкування за темою цієї війни, Жак пройшов кілька різних етапів її сприйняття.

"Подекуди я уявляв жах і ту емоцію, які б відчув, якщо б хтось, кого я любив, помер, або якщо б мій дім зруйнували. Я був шокований байдужістю окремих людей, байдужістю цілих країн, як політика, здавалося, задушила в них співчуття. І я все ще в шоці. Іноді я був злий, іноді сумний. Сподіваюся, це передають пісні, які я написав", – додає виконавець.

Цього літа прихильність The Tiger Lillies до України сягнула такої глибини, що гурт приїхав до нас із двома концертами – в Києві та Львові. Бас-гітарист гурту Едріан Стаут прокоментував це рішення так:

"Я відчував неабияку тривожність перед цією поїздкою, але я сказав собі – "українці водять своїх дітей до школи щодня".

А Жак Мартин пізніше назвав ці два концерти найчудовішими з тих, що гурт узагалі грав. Окрім того він нам розповів, що альбом "Ukraine" дуже тепло сприймає і їхня закордонна аудиторія.

"Ми грали ці пісні під час нашого нещодавнього туру Великою Британією і, коли ми підписували мерч після концерту, багато людей сказали нам, як їх зворушили ці композиції".

Усі кошти з продажів цього альбому гурт перераховує на допомогу Україні.

The Tiger Lillies у мережі:

https://www.facebook.com/TheTigerLillies
https://www.instagram.com/thetigerlillies/

Фото обкладинки – Facebook виконавців