Difference Machine видав сінематичний альбом

У квітні експериментальний проєкт Difference Machine презентував альбом "Glass Garden".

"Це сінематичний альбом, що запрошує слухача у простір, навіяний звуковим ландшафтом. Історія альбому відбувається у космосі, у позаземному саду. Контраст м’яких та різких текстур формує атмосферу, повну лагідних антимелодійних тонів та дисонансних зоресвітніх шумів", – так у пресрелізі описує альбом автор проєкту, Бенджамін.

"Glass Garden" автор також характеризує переосмисленням традиційного українського звучання в поєднанні з додатковими елементами на кшталт різноманітних семплерів та ефектів. Тому однією з особливостей альбому є те, що під час його створення були задіяні не синтезатори, а лише два музичні інструменти: скрипка та карпатська дуда.

Деякі треки записані спільно з виконавицею ummsbiaus, що дає їм голос. Так, однойменний із альбомом перший трек, "Glass Garden", містить голос та поезію мисткині і завершується уривком фортепіанного твору "Вальс вітру" у її ж виконанні. А от "Heliocentrism" є реміксом треку "я навчився бачити" гурту корисні копалини із голосом ummsbiaus.

Вийшов "Glass Garden" за підтримки лейблу "Система".

"Історія проєкту Difference Machine не стільки про мене, скільки про обставини, у яких я перебуваю. Цей проєкт народився в контексті повномасштабної війни проти України. Після 24-го лютого 2022 року в житті більшості українців з’явилося багато нового, і не в останню чергу – багато нових звуків", – стверджує в інтерв'ю одному з зарубіжних медіавидавництв Бенджамін.

Раніше цьогоріч ми також писали про його альбом "контакт". 

Difference Machine – київський проєкт митця, що народився не в Україні, але обрав її своїм домом. Він суміщає абстрактність, експериментальний нойз, ембієнт, поетичність і яскраві образи зі звучанням народних інструментів, створюючи творчістю окремий вимір.

Почався творчий шлях Бенджаміна у 2022-му з релізу альбому "ніколи не змиряться", а в другій половині того ж року Бенджамін був хостом радіошоу на Gasoline Radio. У 2023-му відбувся реліз мініальбому, кількох синглів та лайвів.

Difference Machine у мережі:

https://www.instagram.com/everywhereeye/
https://linktr.ee/everywhereeye
https://differencemachine.wixsite.com/