Дебют: блек/дез про стихійні лиха від Lava

Ірпінський black/death metal гурт презентував дебютний повноформатний альбом "Sacrificial Ritual of Primordial Fire".

Робота над релізом почалася у 2020 році. У процесі створення матеріалу до засновника проєкту Сергія Байтала приєднався флоридський бас-гітарист Майк Поджоні. Також до співпраці було залучено гітариста Стаса Черкаса, його соло можна почути в композиції "By the Seething Pain". Також Стас працював над зведенням альбому.

"Концепт альбому про стихійні лиха, які пов’язані з лавою та магмою на планеті та епічно переплітаються з осудами на наївність усіх релігій, абсолютну безпорадність людства до цих стихій та мізерність, яку ми несемо метафізично відносно простору, у якому ми знаходимося.

Кожен трек має послідовне значення, наприклад — "Sacrificial Ritual of Primordial Fire" про початок зародження землі в деталізації, з підтекстом на те, що даремні боги та ніякі "лідери людства" нікого з нас не спасуть від торнадо з розпечених металів на десятки кілометрів завширшки та тисячами кілометрів заввишки.

Цей альбом — потенціальний сюжет вироку всім жителям Землі", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист/вокаліст гурту Сергій Байтал.

Також на підтримку альбому гурт випустив відео на трек "Finishing the Era", над котрим працювали Стас, Сергій та Володимир Черкаси.

"Це уособлення ідеї останньої пісні в альбомі — міфічне формулювання процесу завершення людської епохи, яка незабаром відбудеться. Останній етап людства та цього альбому", — коментує Сергій.

 

Над обкладинкою музиканти працювали самостійно, вона зроблена під час зйомки відео.

Наразі гурт планує зібрати повноцінний концертний склад та випустити відео ще на один трек з альбому.

Lava — ірпінський блек/дез-метал проєкт створений Сергієм Байталом у 2019 році. Дискографія нараховує один повноформатний альбом.

Lava у мережі:

https://lavaplaguemetal.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/LAVA.plague.metal/
https://www.instagram.com/lava.plaguemetal
https://www.youtube.com/channel/UCCKTH3thE1f0JmhYFd0qcBQ
https://distrokid.com/hyperfollow/lava10/sacrificial-ritual-of-primordia...

Матеріал для обкладинки наданий учасниками гурту