VMRE видали сатиричний сингл

Сьогодні блекенд-хардкор гурт VMRE оприлюднив новий сингл "MIA" і кліп на композицію.

Історія створення цього треку насамперед пов’язана з маніфестом VMRE, про який ми згадували в новині раніше.

"Після релізу дебютного ЕР, публікації маніфесту та перегляду інтерв'ю з різними андеграунд-артистами ми дійшли висновку, що слухачі та музиканти української важкої сцени взагалі не готові ні до якої нюансної дискусії. Усе, що в нас можуть, це щоразу піднімати мовне питання незалежно від теми обговорення або заперечувати існування проблеми (звісно ж, неаргументовано). Ми зробили висновки – робити тупо й українською, і за один вечір написали сатиричний трек українською мовою, щоб всім було зрозуміло", – кажуть виконавці.

Отож, у музикантів народився цей сингл у блекенд-краст-стилістиці.

 

Життя в синглі "MIA" постає беззмістовним, сповненим болю, страху і ненависті. А спроби заперечити це музиканти прирівнюють до штучного "соціального конструкту", що використовується для введення людей в оману. 

"Іноді реальність звужується до розмірів клітки, яка стає все менше і менше, і тисне на груди так, що перекриває дихання. У цій задусі сучасної реальності майже немає способів відгородитися від відчуття, що майбутнє стане тільки гірше, а твое "я" просто щезне чи то під пресом подій, чи то через банальну непотрібність", – додають музиканти.

Нагадаємо, що найперший сингл музикантів і їхній підхід до творчості ми писали тут.

VMRE – одеський блекенд-хардкор гурт, який заснували двоє місцевих музикантів. Обидвоє працюють над усіма циклами творчості самостійно й дотримуються DIY-філософії. Наразі в дискографії гурту дебютний мініальбом "DON'T BLINK" (2023) і кілька синглів.

VMRE в мережі:

https://www.instagram.com/vmre.noise/
https://linktr.ee/vmre.noise

Фото обкладинки – надали музиканти