First to Die і VMRE видають спліт

Сьогодні київський грайндкор-гурт First to Die і одеський хардкор-проєкт VMRE оприлюднили спільний реліз.

Музиканти, яких об’єднала "ненависть до фейків й імперського смороду", разом уклали чотири треки. Кожна з композицій виокремлена своєю ідеєю. Перша з них, "ПОХОРОННА", розділена на дві частини й цим демонструє поетапний розвиток описаних подій.

"У першій частині йде полювання, а в другій – похорон. Пронизана темрявою та жахом, ця концепція має післясмак тріумфу ліричного героя, який хоч і виснажений, але поховав свого ворога", – кажуть автори твору, First to Die, у пресрелізі.

Цього разу музиканти дещо вийшли за межі свого основного жанру й додали в музику дечого від блек-металу, нойзу й думу.

Стосовно частини VMRE, то в своїй першій композиції "КУРГАН" музиканти натиснули на швидкість задля влучної доставки задуму.

"[Композиція] спрямована на ідею здобуття свободи, де боротьба з реальністю стає рутиною. У спробах наздогнати волю, падаєш за спіраллю вниз. Цю екзистенційну думку завершає пісня "РИТУАЛИ", яка закінчується прозорою елегією, наче світанок перед Апокаліпсисом…", – йдеться в пресрелізі.

Нагадаємо, що раніше ми писали про перший мініальбом одеситів VMRE.

VMRE – одеський блекенд-хардкор гурт, який заснували двоє місцевих музикантів. Обидвоє працюють над усіма циклами творчості самостійно й дотримуються DIY-філософії. Наразі в дискографії гурту дебютний сингл і мініальбом "DON'T BLINK" (2023).

VMRE в мережі:

https://www.instagram.com/vmre.noise/
https://linktr.ee/vmre.noise

Фото обкладинки – надали виконавці