Lyodorub випускає сингл

Днями блекенд-хардкор проєкт Lyodorub представив другий сингл у своїй дискографії – "Земля над сонцем".

Музиканти Артем Шинкаренко й Кирило Кім грали разом чимало часу до заснування творчого об'єднання Lyodorub, але саме останнє дозволило їм воз’єднатися задля втілення нових підходів за вже наявної "зіграності".

"Кирило висмикнув мене зі скорботної бездіяльності, продемонструвавши свої ескізи влітку 2023 року. Я зчитав їх як нову ітерацію резольвєнтівського [ред. попередній спільний проєкт музикантів називався Resolventa] настрою й ми вирішили щось спробувати зробити разом, тим паче, що працювати з ним в кайф. Він дуже крутий композитор і музикант, у нас резонують однакові ноти, які з обох виймають душу", – ділиться Артем із Неформатом.

Отож, натхненний майбутнім їхнього творчого дуету, Артем написав свій перший українськомовний вірш, що і став урешті синглом "Земля над сонцем". Процес застав його в лікарні з переламаним стегном.

Загалом же коріння музики Lyodorub сягає давніших часів і зовсім інших обставин життя в Макіївці й Кадіївці.

"У цьому проєкті – усе від злості та відчаю, тут кожен знає, про що грає й співає і робить це тільки тому, що цього неможливо не робити. Це самодеструктивна творчість. Вона ламає нас, а ми ламаємо її. Це музика про розбиту нещасну землю. Це музика від виснажених східняків. Ця музика про сталевий і вугільний пил на зубах, про запах гарячого масла. Ця музика про наших батьків і дитинство зі шматом карбіда в руці. Ми любимо свій Донбас, а Донбас не любить нікого. Від цього одвічного дисонансу зʼявився величезний айсберг із крові та сліз, а проти нього дві маленькі людини з льодорубами", – так описують своє творче об’єднання музиканти.

До цього в них також виходив сингл "Юність", який цілковито написав Кирило. Окрім як у Resolventa й Lyodorub, Кирило грав у гурті Velja. Якщо все піде за нинішнім планом музикантів, то до кінця року вони планують представити свій перший альбом.

"Ми, за старою звичкою, тегаємся як dark hardcore, але музично трохи далі заїхали. Буде цікаво. Але і звичні ді-бітові "паровози" нікуди не поділись".

Lyodorub – блекенд-хардкор дует, який утворили музиканти Артем Шинкаренко й Кирило Кім, ексучасники гурту Resolventa. Наразі в їхній дискографії два сингли.

Lyodorub у мережі:

https://www.instagram.com/lyodorub_band/

Фото обкладинки – надали виконавці