У Чернігові пройде другий Фестиваль Чорного Міста

26 листопада у приміщенні чернігівського Перемога Центру пройде друга частина фестивалю Чорного Міста, на якій зіграють різноманітні хардкор-команди. 

Цього разу до складу учасників увійшли: 

  • Homesick (Одеса, хардкор-панк)

Знаковий для української хардкор-панк сцени колектив! За словами гурту, це буде їхній передостанній виступ. Далі — Одеса та припинення існування. 

  • Reminded (Київ, хардкор)

Минулого разу кияни грали на репетиційці у Чернігові 5 років тому в рамках всеукраїнського туру разом з Bluesbreaker. Зараз ця не менш знакова для андеграундної панк-сцени України команда, хоч і не випускає нових релізів, але зрідка радує своїх фанів живими виступами. 

  • Destroy My Hope (Чернігів, хардкор/металкор)

Наразі більшість учасників цього локального хардкор-гурту задіяні у сайд-проєктах, а саме вокаліст Макс Чейз грає хардкор 90/00-х у складі Rage Age, гітарист Роман Реп'ях почав сольну напівакустичну/психоделічну творчість та готує до випуску дебютний ЕР нового проєкту, а ударник Саша Тіпічний просуває новостворені проєкти Hempcrete та Kabina. Отож, побачити й почути хлопців разом та наживо — справжня удача!

  • Bad Act (Чернігів, хардкор-панк)

Цьогоріч проєкт вийшов зі стану хіатусу (до речі, завдяки першому фестивалю Чорного Міста) та активно виступає в Києві та Чернігові. Музика хлопців підпадає під тег NWOBHC — New Wave Of British Hardcore. Цей мікрожанр з'явився на початку 10-х у Британії та українському слухачеві відомий у першу чергу завдяки гурту The Flex, які виступали на Одеському фестивалі "Маяк".

  • Timewaster (Чернігів, мелодійний поппанк)

Гурт немає активної концертної діяльності, але стабільно, вже більше 10 років радує фірмовим звучанням. 

Концерт пройде у приміщенні Перемога Центру. Це колишній кінотеатр "Перемога", який наразі починає перетворюватись у кроскультурну платформу завдяки зусиллям небайдужих чернігівців та волонтерів. Наприклад, на його базі вже відкрито центр стартапів та інновацій, пройшла низка різноманітних музичних заходів, виставка художніх робіт, кінопокази, майстер-класи та ін.

Початок івенту — о 15:00. Квитки у передпродажі — 250 гривень, на вході — 300.