Lu Joyce осмислив сізіфову працю на новому альбомі

На початку цього місяця електронний виконавець Lu Joyce видав свій повноформатний альбом "Sisyphus".

Робота вийшла на українському лейблі Corridor Audio та вже була презентована на gasoline radio.

Увесь альбом Сергій Батура, засновник проєкту та автор музики, написав ще до війни й працював над ним трохи більше як півроку.

"Все писалося в моїй домашній студії, в Одесі, на плівковий бобінник Nagra 4.2. Були задіяні модульні синтезатори, дві електрогітари, Fender Jazzmaster і вінтажний Silvertone U1, та плівкові лупи", — розповів Сергій Неформату.

Назва альбому, як можна здогадатися, відсилає до міфу про Сізіфа, але в цьому випадку — конкретно до однойменної праці Альбера Камю.

"Назва, певною мірою, дає рефлексію на сам твір, на певні мої спогади з дитинства як автора, та провокацію мислення митця в його творчості — камінь Сізіфа це робота митця, його ноша, наскільки він чесно котить його і чи варто його взагалі котити".

Маніфест до альбому написав Микита Грязнов відповідно до свого розуміння філософії Камю, а треки до альбому в конкретній послідовності розташував Тимур Самарський.

"Тимур координував вибірку треків та їхній концептуальний взаємозв’язок, також він подав ідею, щоб альбом вийшов саме на Corridor Audio, в нього є якесь містичне (для мене незрозуміле) відчуття треків", — додає Сергій.

Мастеринг альбому, що, за словами самого виконавця, був колосальною роботою, виконав Іван Погодічєв з UTC+16. Музика альбому на цьому етапі вимагала навичок роботи із плівковим звуком.

Обкладинкою альбому стала картина херсонського художника Івана Старенкова.

"Вона нагадує мені море та в ній, на мій погляд, є відтінки самого саунду, від моторошних та смертельних до правдиво чистих, з твердою вірою і надією".

Lu Joyce — електронний сольний проєкт музиканта Сергія Батури, який також грає на гітарі та синтезаторах в Rudnic Ore. Виконавець співпрацює із лейблом Corridor Audio та його резидентами, також його окремі треки нерідко потрапляють до компіляцій українських електронних артистів.

Lu Joyce в мережі:

https://instagram.com/lu_joyce__/

Фото обкладинки — Instagram @vovoworld