Команда Гніт анонсувала дебютний альбом

Ужгородський d-beat/hardcore гурт презентував нову пісню "Антиконституційний суд" і анонсував на 16 квітня вихід першого повноформатника. 

 

Запис пісні відбувався у грудні 2020-го на рівненській студії Індюк рекордз під керівництвом звукорежисера Олексія Казанцева

"У музичному плані трек простий: кожен риф по два-три акорди, все у рамках стилю. "Експерти" скажуть, що занадто просто, я скажу — то так треба) Задумка була наступною: вривний трек, щоб вживу під нього можна було рубитися і порвати собі пику, ну і щоб під час прослуховування були ті самі емоції у слухача. Швидко, коротко, приспів, який легко можна запам'ятати та підспівувати, качовий брідж із моїм фірмовим “У!", — розповідає у пресрелізі ударник гурту Петро Будай.

Гітарист Віталій Лендєл додає, що через карантинні обмеження пісню так і не вдалося виконати наживо. 

Як зрозуміло із назви, пісня розповідає про кризу судової системи в Україні. 

“Тільки дуже далека від політики людина не чула минулоріч прізвища суддів Вовка і Тупицького, які кожен на своєму рівні приймали відверто скандальні рішення. І це величезна проблема нашого суспільства, адже вся корупція, всі проблеми з поліцією, прокуратурою, — все це врешті завершується справами у судах. І ті самі суди, які мали би відповідати за справедливість у країні, масово справи зливають, або виносять рішення, які на голову не налазять. Неспроможність судової системи та гостра потреба її реформування є абсолютно очевидною для кожного свідомого громадянина. Наша пісня покликана про це нагадувати”, — додає вокалістка й авторка тексту Ярина Денисюк.

Відео команда знімала під час запису альбому у тому ж таки Рівному силами Олексія Казанцева та його команди. Технічно він нескладний - камера GoPro, одна локація, декілька ракурсів, дим-машина.

"Кліп відзнятий у тій самій локації, що й в Обрію (на пісню "Ad civitas solis") — це розмальований художником та репером Аппексом підвал офісного приміщення, ззовні схожого на недоглянутий дім культури. Якщо це дійсно колишній дім культури, то відео вийшло своєрідним поєднанням: одні з представників урбаністичної культури, які намагаються її розвивати, та наочні результати діяльності влади, яка не сприяє її розвитку", — додає Віталій.

Анонсований повноформатний альбом "Сьогодні" вийде 16 квітня та стане першим і останнім у дискографії команди. До нього також увійдуть випущені раніше пісні "Відчай” та "Маленькі вбивці". На Бендкемпі вже стартував преордер альбому.

 

Гніт — хардкор/ді-біт гурт з Ужгорода, створений у 2019 році. Наразі дискографія нараховує лише три студійні сингли. Актуальний склад гурту: Ярина Денисюк — вокал; Петро Будай (Обрій, The Symbioz) — ударні, вокал; Віталій Лендєл (Обрій) — гітара.

Гніт у мережі:

https://www.facebook.com/hnitpunx
https://www.youtube.com/channel/UCZ2LxH6w4vDqGJlWw0M7hdA/
https://hnitpunx.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/hnitpunx
https://www.instagram.com/hnit_punx/