Гурт Обрій написав пісню про сталінське переселення народів

На початку весни ужгородський дез метал гурт презентував нову пісню "Чорні ешелони" та відео до неї. 

 

Трек має увійти до збірки "Metal Punk Death Squad", реліз якої запланований на весну за підтримки лейбла Surrogate Rec. Нагадаємо, на збірці буде більше десятка представників розпанкованого (і не дуже) вітчизняного та закордонного металу.

"Трек "Чорні ешелони" присвячено примусовому переселенню народів у СРСР сталінської доби. Кругова порука і, як наслідок, поламані долі, розбиті сім'ї - усе це на совісті тогочасного керівництва "супердержави". 

Сумно, що і досі знаходяться люди, які виправдовують кривавого диктатора, сумують за його правлінням, хоча ніколи в таких умовах і не жили. При чому це не лише літні люди, у яких більша частина життя пройшла в "совку", а й молодь. Як приклад, деякі вітчизняні метал-зірки, які ностальгують за радянським союзом, проживши там від сили перші 3-5 років свого життя", - розповів у коментарі нашому виданню вокаліст гурту Микола Мага. 

Відео гурт вирішив знімати спонтанно на стаціонарній репетиційній точці. Сама зйомка зайняла близько години, ще декілька днів пішло на монтаж. Сам трек гурт записував на ужгородській студії Accent Sound, а його зведенням займався Олексій Казанцев. 

Обрій - death metal гурт з Ужгорода, який виник ще у 2013 році. На їхньому рахунку мініальбоми "Олтар утопії" 2016 року, "В залізних обіймах лещат" (2019), лайв-альбом, спліт з Soulrest та  кілька синглів. На звучання гурту вплинули такі колективи як Bolt Thrower, Morgoth, Asphyx, Mangled Tosos, Gorefest тощо.

Дізнатися більше про гурт можна з нашого інтерв'ю.

Обрій у мережі:

https://obrij.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/obriymetaluzh
https://www.youtube.com/channel/UCjQvt6W9SSXlbMknsrLxOwA
https://www.instagram.com/obrij_metal/

Автор фото невідомий