derwisz представили дебютний альбом і тепер на паузі

Нещодавно дарк-хардкор гурт derwisz оприлюднив свій перший повноформатник "Горизонт подій які не згадати", який музиканти виношували кілька років. Тепер же колектив тимчасово зупинив діяльність. 

Перші нариси пісень із їхніми експериментальними текстами музиканти писали від перших же репетицій гурту – у 2021-2022 роках. Після цього композиції зазнали значного впливу воєнних дій в Україні й переживань, пов’язаних із ними ж. Це відобразилося як на текстах, так і на звучанні альбому.

"Майже в кожній пісні є відсилки до жертв війни, закатованих війною і росіянами, до людей, до загальних вражень від подій: депресії, безвиході й розпачу. Місцями трапляються й позитивні рифи, як надія на те, що все колись закінчиться і стане добре", – ділиться Олег, гітарист гурту, із Неформатом.

Усі тексти, окрім як для треку "Крик мертвих дітей", Олег і Паша, вокаліст гурту, писали разом. Запис і зведення пісень урешті зайняли близько 8 місяців.

Музиканти взяли назву альбому з рядків треку "Нескінченний хаос".

"Звісно, кожен у цій фразі бачить свій зміст. Та зокрема я розумію це так – є події, які відобразилися на нас і які свідомість виключає з пам'яті, задля захисту психіки. Щоби можна було далі продовжувати існувати, жити, і не втратити глузд", – додає Олег.

Цей альбом важливий не лише як перший, але і як символ періоду, коли гурт вимушено став на паузу. За словами артистів, дехто з них одягнув піксель, а дехто просто переїхав, тому їхня подальша діяльність наразі не визначена. Проте вони обіцяють повернутися й мріють, щоби це сталося в їхньому теперішньому складі.

derwisz – дарк-хардкор/скрімо-гурт, який виник у Хмельницькому у квітні 2021 року. У своїй творчості музиканти орієнтуються на гурти Ekkaia, Злидень, Пуща, Fall of Efrafa, Ictus та Rene Maheu і водночас деякі учасники гурту пов'язані або були зі згаданими колективами. Наразі в їхній дискографії один альбом і один мініальбом.

derwisz у мережі:

https://www.instagram.com/derwisz_band/

Фото обкладинки – надали виконавці