MACHUKHA оприлюднили анонсований альбом

Днями постблек-метал гурт MACHUKHA представив обіцяний альбом "Mochari". Це перший виданий, але другий написаний, альбом музикантів.

Українсько-німецький колектив працював над цією музикою близько двох років. Упродовж цього часу музиканти злагоджували свої вміння й уподобання аж допоки їхні експерименти не завершилися першим виданим альбомом "Mochari".

"Нам потрібен був певний час, щоб зрозуміти, як ми хочемо звучати і що ми хочемо сказати своєю музикою. Після запису демо [першого альбому] ми зрозуміли, що матеріал недостатньо хороший, майже все викинули і почали знову. Та деякі дрібниці звідти все ж увійшли до "Mochari", – ділиться Наталя, вокалістка гурту, із Неформатом.

Хоча виконавці переважно визначали форму альбому в процесі роботи над ним, співзасновник гурту Ілля мав уявлення щодо напрямку майбутнього лонплею:

"Я чітко знав, що стилістично це має бути щось мелодійне, меланхолійне і тривожне, не швидке; щось на кшталт міксу neocrust/sludge/hardcore із періодичними тремоло й, іноді, із середньотемповим d-beat".

Усі учасники MACHUKHA однаково залучені до створення композицій гурту. Унаслідок цього, за словами Іллі, початкові версії треків часто радикально відмінні від кінцевих.

Важливим поштовхом у розвитку гурту стало приєднання до них ударника Schütte. Його навички значною мірою розширили їхні творчі можливості.

Як ми писали раніше, альбом просякнутий темою людської стійкості. Усі тексти до композицій Наталя написала самостійно.

Тепер музиканти планують зіграти якомога більше концертів і вже в серпні представлять свої композиції наживо в Англії, Нідерландах і, можливо, Бельгії. Також вони поділилися, що вже мають деякі ідеї щодо наступного релізу – одна з них це "залучити людей, які грають на незвичайних для металу інструментах".

MACHUKHA – українсько-німецький постблек-метал гурт, який заснували вокалістка Наталя й гітарист Ілля. До цього Наталя працювала в команді українського фестивалю Back to Youth, а Ілля грав у гуртах Swallow Swallow Splinter, ...And We Burn і Murder. Перший сингл музикантів вийшов у квітні 2024 року, а перший альбом – уже в червні. 

MACHUKHA в мережі:

https://www.instagram.com/machukha.stepmother
https://www.machukha.com/

Фото обкладинки – Bandcamp