Великий свідок усього людського: гурт Saltfalls дебютує з синглом "Sun Ellipse"

Днями гурт Saltfalls випустив першу у своїй дискографії композицію "Sun Ellipse", основною темою якої став образ сонця, тобто символ неопалимої надії навіть "у найтемніші часи".

Saltfalls – це український гурт, який у 2023 році заснували в Берліні двоє друзів, Ярина Боринець і Максим Барна. Згодом до них доєднався Дмитро Васьковець, що також має сольний проєкт Wheatness. Свою музику команда описує як поєднанням дрімпопу, дрімгейзу, шугейзу та постпанку.

Перший сингл  команди, "Sun Ellipse", розглядає сонце через призму людських стосунків.

"Сонце – це друг, який тепло вітається з нами та забирає наші турботи, коли ми дивимось у небо. Сонце – це свідок, який веде запис світлих днів, які ми проводимо під його ласкавим наглядом. Коли сонця не видно, надія побачити його знову допомагає рухатися крізь найтемніші часи", – стверджують у пресрелізі Saltfalls.

Трек доступний на Spotify, Apple Music, YouTube Music

Saltfalls супроводжують трек візуальною роботою. У кліпі, за сюжетом, група людей, які не пам'ятають свого походження, досліджує мертві території, не втрачаючи надії до останнього, а потім знаходить загадковий кристал, що повертає спогади про сонячні дні.

Більшість фрагментів відеоролика були зняті в кар'єрі в Калуші – рідному місті учасників гурту, якому було присвячено немало їхніх композицій. Особливістю кар'єру є те, що в ньому калійна сіль виходить на поверхню, утворюючи на териконах соляні потоки. Власне, це явище однойменне з назвою Saltfalls.

Нині гурт готує дебютний альбом, реліз якого очікується взимку 2024-2025 року. Він буде україномовним: таким чином Saltfalls віддають данину поваги рідній землі.

"Близько року ми писали пісні про найсвітліші моменти життя, загортаючи їх у м’які мелодії, дзвінкий вокал і мрійливий дісторшн. Майбутній альбом розповість історію, яка може бути знайома слухачам: він відчуватиметься як спокійний дотик вітру ввечері, поки ви спостерігаєте сонце на горизонті міста вашого дитинства", – заявлять у пресрелізі Saltfalls.

Більше про гурт:

https://www.instagram.com/saltfalls.band