Зоряне Місто видають сюжетний мініальбом

Сьогодні інді-фолк гурт Зоряне Місто оприлюднив свій перший ЕР "Триптих".

У доробку музиканти поєднали інді-фолковий звук із академічним, що характеризує їхню творчість загалом. За задумом Валентини Шипуліної, авторки мініальбому, будова кожної композиції відображає його сюжетний розвиток.

"Триптих" починається з повторення одного звуку на фортепіано. Вступ останньої пісні також містить цей прийом, що свідчить про умовну сюжетну арку. Вона зображує циклічність життя. Повторення в цьому контексті – це зосередженість, думка", – кажуть виконавці в пресрелізі.

Зокрема йдеться про життя Птаха – головного героя цього ЕР, від імені якого всі пісні.

"Птах [на мініальбомі] проходить усі стадії життя: юність, зрілість, смерть. Мініальбом складається з трьох контрастних пісень, повільно-швидко-повільно".

 

Водночас деякі інструменти задіяні в сюжеті ЕР безпосередньо. Зокрема фортепіано там виступає як спостерігач, вокал оповідає, а кларнет уособлює Птаха:

"Залежно від подій, [кларнет] змінює характер, від грайливо теплого до аскетично стриманого. Його партія є повною імпровізацією Нікіти Гірні", – додають виконавці.

Фото обкладинки з зображенням вільшанки зробив Іван Николайчук.

Зоряне Місто – чернігівський гурт, заснований у 2021 році. У ньому музиканти переважно поєднують інді-фолк із академічною музикою. Наразі в дискографії виконавців низка синглів, лайви й дебютний мініальбом "Триптих" (2023).

Склад гурту:

  • Валентина Шипуліна – вокал, фортепіано
  • Павло Кондратюк – гітара, продакшн
  • Нікіта Гірня – кларнет, саксофон

Зоряне Місто в мережі:

https://www.instagram.com/zoriane_misto/
https://www.facebook.com/ZorianeMisto

Фото обкладинки – надали виконавці