Неформат започатковує серію благодійних аукціонів

Neformat Family Charity — це серія благодійних аукціонів, яку наше медіа організовує спільно з дружніми гуртами та в партнерстві з фондом Musicians Defend Ukraine

Ідея такої серії виникла у Романа Шевченка одразу після того, як почали відмінятись європейські тури наших гуртів. Роман, нагадаємо, написав чимало текстів для нашого видання та допомагав з розвитком цілих рубрик, наприклад, саме він запропонував зібрати серію розмов з художниками "Історія одного арту". А наміри справді реалізувати цю ідею підкріпив успішний аукціон на концерті Neformat Charity Gig #5 за участі White Ward, Vovk та Guerilla Noir 25 березня. 

"Як і багато хто з нас, я вважаю, що роблю недостатньо для військових, які боронять нашу країну, тож постійно шукаю можливості бути більш корисним, ніж щоденні донати на різні збори та репости. І музичні смаки тут теж можуть бути корисними! Так, раніше я віддав велику частину свого мерчу інстаграм-шопу El Negro Metal Store, гроші з якого повністю пішли на підтримку наших Збройних Сил", — пригадує Роман. 

Як підтверджують численні публікації у медіа та слова самих наших друзів-волонтерів, люди зараз стали менш охоче донатити напряму, але краще реагувати на різноманітні заходи, інтерактиви чи інші символічні подарунки за їхні внески. Водночас майже всі великі андеграундні українські команди вимушено скасували свої закордонні тури й не привезуть звідти грошей на підтримку ЗСУ. 

"Зважаючи на все це треба не зупинятись, а акумулювати донати всередині країни також. Успішний досвід аукціону White Ward на київському концерті додатково підтвердив доцільність моєї ідеї (ред. тоді неймовірні відвідувачі нашого івенту задонатили 22 тисячі гривень за вініл White Ward).Тож я попросив свою дружину, яка перебуває у Празі, придбати кілька лімітованих вінілів та підписати їх на концертах. Я сам є давнім поціновувачем вінілу, тож, думаю, це буде цікавою мотивацією, а також заохотить музикантів та читачів ділитись своїми різними лотами", — каже Роман

Neformat Family Charity



Редакція Неформату взяла на себе організаційну частину аукціону, тож ось наші основні правила: 

  1. Аукціони проходитимуть на нашій сторінці в Інстаграмі щотижня. 
  2. Початкова ставка для більшості лотів — 2 тисячі гривень, мінімальний крок ставки — 100 гривень. 
  3. Лот виграє найвища ставка на момент завершення аукціону. Після підтвердження ставки у переможця буде доба, аби переказати донат. 
  4. Всі виручені кошти йтимуть у фонд Musicians Defend Ukraine.

Сьогодні стартує наш перший лот — футболка мегакрутих Stoned Jesus (Guildan, розмір S). Це дизайн 2019 року і його зараз вже практично не знайдеш! Тож залишайте свої ставки отут у коментарях до 9 травня 15:00 включно.

STONED JESUS

Якщо ви хочете запропонувати свій лот для аукціону, напишіть нам на пошту contact@neformat.com.ua або на наші соцмережі. Серія аукціонів триватиме до того часу, доки у нас будуть лоти та зацікавлені в них меломани. 

Дякуємо, що підтримуєте ЗСУ та українську музику!