IRIDE випускає новий кліп

Сьогодні електронна виконавиця IRIDE випускає кліп на свою композицію "Poison".

Зйомки цього кліпу відбулися ще у 2021 році, в Харкові. Тоді Іріде багато чого зробила самостійно, аби втілити цей кліп у життя:

"Я шукала акторів, приміщення, реквізит, колола уколи режисерці, яка захворіла на ковід під час зйомок. У нас було два оператори – Андрій Ведмідь і Наталі Татарова (режисерка), помічник режисера Честер Іванена, гример і бекстейдж фотограф Діна Чмуж", – згадує Іріде для Неформату.

На відео виконавиця хотіла показати вплив "інформаційної отрути", яка надходила із засобів масової інформації, на почуття людей.

"Я написала цю пісню навесні 2020 року, коли тільки почався локдаун. Концентрація хейту і недовіри у світі тоді сягнула такого рівня, що єдине, чого мені хотілося, це закритися в кімнаті і писати похмурі пісні – так з’явилася "Poison". Це пісня про інформаційну отруту, що надходить із соціальних мереж, телевізора і навіть від близьких людей, про емоційне насильство і шкідливі установки, що змушують людину відчувати себе недостатньою, неправильною, негідною".

 

Насправді сюжет для майбутнього кліпу народився в Іріде тоді ж, коли і лірика пісні. Свій внесок в основну ідею зробила і його режисерка Наталі Татарова, наприклад, вона вигадала зав’язати дітям у кліпі очі, вуха і рота, щоб показати, "як дитинство ховається від отрути".

"Різнокольорова жижа – це і є той метафоричний "poison", яким просочене все навкруги. У кліпі я тікаю з дому і бігаю містом у пошуку людей, які не мають ознак отруєння, але скрізь бачу хворобливу симптоматику – хтось б’ється у конвульсіях, хтось блює від надлишку інформаційного лайна в організмі… а потім – неочікуваний фінал у стилі Кристофера Нолана".

Після виходу кліпу Іріде зосередиться на фіті із виконавцем More Noir – разом вони готують до виходу пісню про пошук свого місця у важкі часи. Також виконавиця хоче видати ще кілька сольних пісень незабаром.

Нагадаємо, що раніше IRIDE взяла участь у створенні збірки від Brighter Sound.

IRIDE в мережі:

https://www.instagram.com/de_iride/
https://www.facebook.com/irida.gasanova

Фото обкладинки – надала виконавиця