doomdoze синтезував свої музичні смаки в новому альбомі

Минулих вихідних інді-рок проєкт doomdoze випустив свій новий альбом "in the middle", сповнений алюзій до "Божественної комедії" Данте Аліг'єрі.

За словами засновника та єдиного учасника формації Дмитра, музично цей альбом синтезував в собі все те, що виконавець слухав в період 2017-2019 років.

"Пісні з самого початку писались виключно як інструментали. Бумер-шутер "Ultrakill", котрий базується на "Божественній комедії", гудів з усіх кутків. Тож, коли я почав писати тексти поверх інструментів, намагався брати теми для них з 9 кіл пекла. Пісень десять, бо перша це прелюдія!" – розповідає Дмитро Неформату.

В кінцевому вигляді пісні не можна назвати пов’язаними між собою, однак загальний задум та назва альбому "in the middle", перші три слова "Божественної комедії", роблять їх всі причетними до класичного твору.

В різний час композиції цього альбому були записані як табулатури в програмі GuitarPro 7. Найстаршою із них є пісня "ланцюг":

"Створена в грудні 2017-го, вона дуже сильно змінилась за цей час. Часто я просто сідав із гітарою перед ноутом і рифи та мелодії самі собою грались, тож я їх відразу прописував. Після епішки "never knows best", я вирішив закінчити те, що почав вже давно, і надіслав табулатури леббену – хіпхоп/шугейз виконавцю з-під Києва. Йому ідея сподобалась і він наробив нових драм треків. Потім, як зазвичай, я записав гітари вдома, засемплував бас, звів і готово".

Фото для обкладинки альбому зробила дівчина Дмитра в Київській Академії мистецтв, на плівковий фотоапарат. Лого поверх нього виконав Михайло, учасник Emotional Anhedonia та куратор лейблу ERYTHROLEUKOPLAKIA RECORDS, на якому, власне, і вийшов "in the middle". Цей логотип відсилає до хвилі стонера 2012-2018 років, великим прихильником якої був Дмитро.

doomdoze – сольний інді-рок / шугейз проєкт музиканта Дмитра, який він веде з 2016 року. Наразі виконавець мешкає в Братиславі й пише свою музику вдома.

Фото обкладинки – надав виконавець