Нове ім’я на сцені: хто такі Hellenic Blue

Не так давно в Одесі з’явився новий постметал-гурт Hellenic Blue, який вже відзначився на кількох живих виступах. Розповідаємо про те, хто вони, чим надихаються та займаються.

Перший виступ музикантів відбувся на одеському фестивалі Movement цього року, де вони розділили сцену із виконавцями Відсіч, Dug House, Homesick і Smile, Chaos. Однак тоді, з технічних причин, музикантам не вдалося зіграти свою повну програму.

"У тому вигляді, в якому гурт дав дебютний концерт на початку жовтня, ми зібралися місяць-два тому. Але почали створювати музику ще рік тому, коли я показав перші гітарні демки Феді та Жені. Довгий час ми не могли знайти барабанщика, та згодом нам таки пощастило знайти людей – на другу гітару та барабанщика. Ми одразу почали готуватися до концерту, бо напрацювань було вже дуже багато", – розповідає Вова, гітарист та засновник гурту, Неформату.

 

Другий концерт гурту, де вони успішно відіграли все заплановане, відбувся 5 листопада, а вже 12 листопада Hellenic Blue зіграли в Києві разом із Risin Sabotage, Ritual Service та Аzimut.

"Спочатку ми планували грати щось середнє між Amenra та Deftones, взяти з кожного гурта найатмосферніше, з Amenra – мінімалістичний, але дуже чіпляючий інструметал, а з Deftones – атмосферний вокал та трохи груву гітар. Планувалося, що музично цей проєкт буде постметал із додаванням "качових" рифів. Чистий вокал був принциповим у моєму баченні цього гурту. Згодом ми почали додавати більше постблек замальовок, так би мовити, але чистий вокал залишається важливим аспектом нашої музики".

Вокалістом гурту став Федір Губарь, учасник проєктів Juntama та Superflat. Його покликали сюди грати ще в середині минулого року, але тоді першочерговою для нього була діяльність в інших проєктах. Потім планам гурту завадила війна.

"Думаю, за всіх можна сказати, що всі були частково паралізовані, у шоці чи в депресії, частково зайняті діяльністю, спрямованою на перемогу, і частково намагалися просто виживати. Тож в перші місяці [війни] питання музики було не дуже доречним. Але з часом бажання грати і нести меседж пересилило всі інші фактори і цей гурт став ідеальним місцем для рефлексії того, що коїться, як за настроєм, так і за лірикою", – каже Федір.

Басист гурту Женя відвідав свою першу репетицію із Hellenic Blue лише 26 лютого, вже в розпал воєнних дій.

"На 26 лютого було забито чергову репетицію, яку я мав намір відвідати, не дивлячись на війну, – настільки загорілася ідея проєкту. Але нам довелось взяти деяку паузу та продовжити написання матеріалу з новими силами та болем згодом", – згадує Женя.

Серед того, що його особисто надихає на діяльність в рамках нового гурту, Женя називає слайдовий ковзаючий бас Neurosis, кульмінації Underoath та емоційні зриви від Oathbreaker.

Наразі Hellenic Blue занурені в роботу над своїм першим синглом, який хочуть випустити вже до кінця цього року. Окрім того, в музикантів є достатньо матеріалу для альбому, але видати його це вже план-максимум.

Hellenic Blue в мережі:

https://www.instagram.com/hellenicblueofficial/

Фото обкладинки – Instagram виконавців