TOTAL-EMPTY представили свій другий альбом

Сьогодні відбулася прем’єра другого повноформатника альтернативного гурту TOTAL-EMPTY. Робота отримала назву "Backwards".

"Backwards" – це емоційні роздуми про проблеми суспільства й місце людини в ньому. Це спроба розібратися, чому людство, маючи всі необхідні ресурси, ніяк не може перейти на новий щабель розвитку. Ба більше, чому все виглядає так, ніби ми стали на шлях до самознищення?" – йдеться в пресрелізі колективу.

В альбомі музиканти розглядають проблеми міжособових стосунків на кількох рівнях, від побутового до загальнолюдського. Паралельно музиканти розмірковують на тему того, що кожен із нас одночасно втілює як все "добре", так і все "погане", що взагалі є в суспільстві. Своєю музикою TOTAL-EMPTY хочуть підштовхнути слухача шукати шляхи до змістовнішого життя.

Як зазначають музиканти, їм вдалося дотриматися власного графіку й видати альбом, як вони планували. Проте війна великою мірою вплинула на клімат, в якому створювалася робота.

"Вторгнення росії 24 лютого 2022 року […] суттєво вплинуло на творчий процес і відчуття команди від нього. Запис вокальних партій, міксинг і мастеринг відбувалися в домашній студії в перервах між повітряними тривогами та обстрілами Одеси".

Стосовно самої творчості, у своєму "Backwards" музиканти застосували новий підхід – лише один із десяти альбомних треків інструментальний, тоді як раніше майже вся їхня творчість не мала вокального супроводу.

"Такий [наш] радикальний експеримент із вокалом продиктований бажанням дослідити нові грані діалогу зі слухачем".

Нагадаємо, що раніше ми писали про сингл "ВОЛЯ", що вийшов напередодні.

TOTAL-EMPTY – інді/альтернативний рок-гурт, який заснували троє артистів у 2012 році, в Одесі. Своєю головною особливістю музиканти називають поєднання різноманітних стилів, жанрів і підходів до створення музики. В їхній дискографії наразі два повноформатники, два ЕР та низка синглів.

TOTAL-EMPTY в мережі:

https://www.instagram.com/totalemptyband/
https://total-empty.ampl.ink/volia

Фото обкладинки – надали виконавці