Focusrights випустили спліт iз The Sound That Ends Creation

Одеський mathcore гурт презентував спліт, записаний спільно з американським маткор проєктом однієї людини The Sound That Ends Creation.

Робота над матеріалом тривала упродовж трьох тижнів. Записувалися частково в домашніх умовах, частково на студії Dark Blue Records. Традиційно зведенням та мастерингом займався гітарист гурту Дмитро Поляков.

"Life As A Must" була зроблена в класичному для нас темпі, Дмитро влаштував матграйндн-авангард екзекуцію й мені стало зрозуміло, що без репу тут не обійтись. Додали і його.

"The Super Reject" мала бути випробуванням для нас, адже ми вирішили, що поміняємося ролями і я створю музику, а Дмитро буде співати. Вокалу від Дмитра не дочекалися, адже його сусіди робили ремонт приблизно 20 годин на добу, тож мені довелося ще й заспівати. У мене ж десь із місяць була вдома гітара Harley Benton за 100 баксів і я вперше в житті придумав та записав гітарні партії. Ударні також придумав і записав я на своїй улюбленій студії Dark Blue Records. Бас записав Дмитро, для нього це було щось незвичне, адже єдиний його бас — праворукий, а він лівша", — розповів у коментарі нашому виданню вокаліст гурту Іван Вижлєцов.

Концепція побудована навколо теми кохання та огиди до пацючого писку.

Над обкладинкою працювала дизайнерка Марія Горулева.

Наразі гурт накопичує матеріал для повноцінного релізу, який, за словами Івана, буде: "найжорстокішим та найекстремальнішим альбомом, яким може пишатися країна й називати своїм експортом". Паралельно планується мерч та відео.

Також ми запитали в гурту про знайомство з проєктом The Sound That Ends Creation.

"Кріс, його єдиний учасник, веде подкаст "The cast that ends creation" на Twitch, куди він нас запросив після релізу "Ew, music!", щоб ми розповіли про себе та про альбом. Ось там він і зрозумів, що ми трохи навіжені та було сказано, що якось треба буде заколабитися.

Я сидів собі сидів, аж раптом стало зрозуміло, що треба зробити якийсь реліз до виходу нашого наступного повноформатника, бо він надзвичайно складний технічно й дата виходу досі невідома. Паралельно в коментарях на фб у Кріса я побачив, що хтось написав: "йоу, тобі треба зробити коллаб із фокусрайтс, ви навіжені". Я одразу написав Крісу із пропозицією спліта і він дав згоду", — додає Іван.

Focusrights — маткор гурт, створений у 2018 році одеситом Іваном Вижлєцовим (Mortebound та Doomeye) та російським гітаристом-віртуозом Дмитром Поляковим (Guitar Janitor). Дискографія нараховує демо-альбом, LP та спліт. Назву проєкту музиканти вибрали через однакові аудіоінтерфейси фірми Focusrite, трошки її змінивши.

Focusrights у мережі:

https://focusrights.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/focusrights/
https://linktr.ee/focusrights

Фото обкладинки — Марія Горулева