Darie Lu випустила меланхолійний фіт з Revsun

Українська indie pop виконавиця, що нині знаходиться у Варшаві, спільно з дніпровським музикантом презентувала трек "You".

Перші напрацювання засновниця проєкту Даша Черній зробила восени 2020 року на домашній студії. Над створенням лірики вокалістка працює самостійно, за інші процеси відповідає Богдан Revsun.

"Коли Даша надіслала мені вокал та запис піаніно, я одразу ж почув, що потрібно цій пісні. За два дні зробив повне аранжування, вислав Даші та сказав, що це повинно вийти, як повноцінний реліз. Далі я працював над зведенням та мастерінгом пісні. Це робилося не в ізольованій кімнаті на krk rokit 6 моніторі", — розповів у коментарі нашому виданню Богдан Revsun.

За словами музикантки, концепція побудована навколо "особистого прокляття 2020 року".

"Я двічі потрапила в ситуації, у котрі раніше зарікалася, що ніколи ноу-ноу-ноу. Момент усвідомлення того, що між двома людьми виникли якісь тендітні почуття без жодних додаткових перешкод, є для мене доволі нервовим. А коли ці почуття до осіб з уже побудованими стосунками — це крах, жах і величезний привід для самоненависті. Особливо, коли, з іншого боку, ситуація перетворюється в токсичну гру "я є, але мене немає й не буде". Саме з такого платонічного захоплення й наслідкового розчарування клеїлась "you".

Друга ситуація застала мене в більш тверезих вміннях аналізувати реальність, тому все внутрішнє я проживала в написанні нової музики, повної риторичних питань. Звідти фрази „"ow can I live knowing that you are somewhere on the Earth, but I can’t call you mine" та "we’ve got a few memories, but I will always want more of you".

Все ж, аби подібні сценарії не повторювалися, я знайшла нового психолога і відновила зустрічі. Це змінило вектор мого відчуття сенсу пісні, проте першою інтенцією для написання були згадані вище факти. Я довго була впевнена, що розповім похідне значення тексту, проте після того, як дізналась, як багато людей довкола самознищуються за схожі перебіги життя, і як важливо інколи розуміти, що ти не один потрапив у таку халепу, вирішила поділитися першим переказом.

Головною метою "you" є бути поряд із тими, кому це потрібно, коли вони не можуть бути з тими, з ким хочуть, а також давати змогу проживати смуток та силу власних почуттів, що розриває", — розповіла в коментарі нашому виданню  Даша Черній.

Для обкладинки використано фото варшавської тату-майстрині Крістіни gifkl.

"Ця багатошаровість та розтроєння є невипадковими. Саме в такому стані перебувала моя свідомість у період створення "you": тривога, замуленість, розгубленість та відчуття того, що я розсипаюсь на якісь чужі для мене частинки особистості. Те, що зовнішньо складанка фото нагадує вінілову платівку, теж не є збігом", — коментує Даша.

Наразі музикантка працює над накопиченням матеріалу для дебютного мініальбому.

Darie Lu — інді-поп проєкт, створений у 2017 українською музиканткою Дариною Черній, що нині живе у Варшаві. Дискографія нараховує лише сингли. За чотири роки існування проєкту про Дашу написали американські лейбли Lowly та Chincilla. Також у неї є спільник трек з італійським артистом Angelo Sika, що вийшов за підтримки лейбла Dancera. Головною ідеєю творчості є демонстрація людської вразливості, важливість турботи про самопочуття та психічне здоров’я, мотивація до чутливості в міжлюдських стосунках. Серед орієнтирів артистка вказує Tom Odell, Lana del Rey, Jorja Smith, Joy Crookes та Pip Millett.

Darie Lu у мережі:

https://www.instagram.com/darie.lu/
https://soundcloud.com/darielu
https://www.facebook.com/darie.luu/
https://www.youtube.com/channel/UCOwxBtDCG_Uqu1GGxD3Tqdg
https://open.spotify.com/artist/1n74Dz6ZvKs2daUeFXGcqs
https://fanlink.to/darieluyou