White Ward завершили роботу над мініальбомом

Одеський post black metal гурт анонсував мініальбом "Debemur Morti", що має вийти 25 червня на лейблі Debemur Morti Productions.

 

До майбутнього релізу увійдуть два треки, робота над якими тривала упродовж грудня 2020 — березня 2021 року. На одну із композицій гест-вокал записав Ларс Недланд, учасник Borknagar, Solefald, Old Words New, Silent, Age of Silence, White Void, Carpathian Fores та Ásmegin. Співпраця з ним сформувалася доволі випадково, після того, як Ларс замовив від лейбла Debemur Morti вініли White Ward та у розмові з власником лейбла зауважив, що не проти заспівати на композиції гурту. 

Гітарист гурту Юрій Казарян свої партії записував зі зламаною рукою впродовж грудня. Запис ударних зроблено на студії Jenny Records під Львовом; гітари — у домашніх умовах; фортепіано — Lipkyzvukozapys; бас, вокал та саксофон під керівництвом Валентина Жуленка на його власній студії (раніше співпрацював з LAUD, 5 Vymir, pur:pur, Христиною Соловій, nug). Мастеринг та фінальний мікс — Ghostalgy Prod.

"У музичному плані на EP ми продовжуємо дотримуватися курсу, який взяли на другому альбомі. Він у багатьох моментах показує те, що можна очікувати від наступного повноформатного альбому, якнайменше, від його важкої частини", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист гурту Юрій Казарян.

Композиції на альбомі концептуально не пов’язані. Один трек зачіпає тему емоційного вигорання та втрати вміння співпереживати, а другий розповідає про втрату близької людини.

Для обкладинки використано фото американського фотографа Lucas DeShazer.

"Ідея дуже проста: дуже часто люди — це смерть для природи. Debemur Morti — "Ми — Смерть", — пояснює Юрій.

Після релізу ЕР гурт планує презентувати третій повноформатний альбом.

Нагадуємо, на сайті є багато матеріалу присвяченого гурту:

White Ward — одеський експериментальний/постблек метал гурт, створений у 2012 році. Дискографія нараховує два повноформатні альбоми та один ЕР. Гурт відомий своїм унікальним звучанням, що поєднує в собі постблек метал, нуарний/дарк-джаз та тріп-хоп. Наразі музиканти співпрацюють із лейблом Debemur Morti Productions.

White Ward у мережі:

https://whiteward.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/whiteward/
https://www.facebook.com/whitewardofficial
https://www.instagram.com/whitewardofficial/