Faine Misto 2024 планує зібрати 5 мільйонів на потреби військових

2-4 серпня у Львові пройде благодійний фестиваль "Faine Misto: Земля майбутніх легенд", захід відбудеться задля підтримки бригади НГУ "Азов". 

Цього року вже вдруге Faine Misto відбудеться у зменшеному форматі на території !FESTrepublic, яку організатори називають чи не єдиною безпечною локацією в теперішніх умовах.

"Турбота про комфорт та безпеку відвідувачів — одна з найголовніших цінностей фестивалю. Тож цьогорічна локація обрана зовсім не випадково. !FESTrepublic та його околиці повністю відповідають низці критеріїв відповідних до проведення культурних подій в умовах воєнного стану. На території облаштовані укриття — на випадок повітряної тривоги, а сама локація знаходиться в пішій доступності до центру міста, аби під час заходу відвідувачі були повністю занурені у виступи гуртів, а не думки про дорогу додому", - йдеться у пресрелізі.

Головна мета цьогорічного фестивалю — збір коштів для забезпечення логістичних та гуманітарних потреб бригади НГУ "Азов", з якою команда "Файного Міста" співпрацює від початку повномасштабного вторгнення. Минулого року організаторам фестивалю вдалось зібрати майже 4 мільйони гривень, а вже цьогоріч захід планує акумулювати 5 мільйонів на потреби військових.

На відвідувачів фестивалю чекає 6 сцен, а саме Main Stage, Dark Stage, Light Stage, Амфітеатр, Underground Stage та Reggae Stage, а ще близько 15 розважальних локацій та пресцентр для формально-неформальних бесід із запрошеними виконавцями та організаторами.

Faine Misto 2024

Лайн-ап фестивалю ще доповнюється, а список уже анонсованих артистів можна знайти на сайті події. Водночас з уже оголошеного переліку видно, що команда фестивалю зробила акцент на гурти та жанри, з якими працює у рамках власної букінгової агенції Faine Booking, а також концертної агенції Faine Events. 

Окрім того, вперше у рамках фестивалю відбудеться Faine Music Forum, де представники креативних та музичних індустрій обговорять проблеми галузі та шляхи їх вирішення.

Наразі вартість квитків коливається від 800 гривень за одноденний вхід, що може бути особливо гарним варіантом для місцевих, і до 2650 гривень за повний пакет з фірмовою фестивальною екоторбою. Можлива оплата частинами. 

Документальний фільм з минулорічного фестивалю

Ідея "Файного Міста" зародилася у далекому 2013 році й за 10 років існування із маленького локального фестивалю виросло велике автономне місто зі своєю історією, культурою та звичаями. Окрім українських виконавців, на Файному Місті встигли виступити Powerwolf, Arch Enemy, The Rasmus, Guano Apes, Lordi, Skindred, Poets Of The Fall, Kadebostany та багато інших всесвітньо відомих гуртів. 

"У концепцію фестивалю вкладено ідею 5 стихій, які вирують у кожній людині та проявляються як сильні сторони у буденному житті, створюючи історії, про які в майбутньому розповідатимуть легенди. Прийшовши зі своєю стихією, кожна Файна Людина приносить енергію, яка обʼєднується у спільну непереборну стихію Файних Людей", - йдеться у пресрелізі.

Faine Misto у мережі: 

https://fainemisto.com.ua/