Floscule оголошує боротьбу з внутрішніми демонами на новому синглі. Прем'єра

Миколаївський блек-метал гурт готується до виходу дебютного повноформатного альбому і вже завтра на усіх стримінгах презентує новий сингл з нього — "Fire Breathers". Сьогодні ж ексклюзивно для Неформату гурт розповів більше про себе та нову пісню. 

Музику для "Fire Breathers" гурт написав ще у вересні-жовтні 2022 року, а натхненням для цього став контрнаступ ЗСУ на Харківщині. 

"Цей трек не має такої історичної глибини, як "A Tree of Life" (ред. попередній сингл гурту, що містить мотиви "Червоної калини"), але продовжує досліджувати важливі для нас речі й заглиблюється у боротьбу з внутрішніми демонами. На вас чекає атмосферна подорож у царство страхів, сумнівів та самообману. Присвячується тим, хто переміг у боротьбі з собою", — розповів у коментарі Неформату вокаліст Андрій Печаткін. 

До слова, у цьому тексті є кілька рядків ще з 2020-го, що були рефлексією Андрія на тему резонансних подій у Кагарлику та мали шанс потрапити до альбому "False Light" гурту White Ward, де раніше грав музикант. 

Важливо також додати, що робота над піснею тривала дистанційно, адже учасники Floscule розкидані містами України, тож кожен самостійно підійшов до запису своїх партій.

"Сергій писав гітари в Миколаєві, я писав басові партії в Одесі, барабани записані у Києві Петром, Андрій сам записав свій вокал в Одесі, Віталій записувався у Львові. Можна сказати, ці пісні жодного разу навіть не були зіграні в живу. Цілковита віддалена співпраця", — пояснює басист Антон Пелянський. 

Floscule

Обкладинку саме для цього сингла робив Максим Obsidianbone. 

"На стадії замовлення малюнка не було думки, шо це буде обкладинка саме для цього треку. Була сама ідея мати арт від Максима, бо мені дуже сподобалась його творчість і я запланував собі замовити в нього арт давно, можливо, ще навіть, до написання самого треку. Коли ми отримали альбом після зведення, то почали обговорювати, яким має бути другий сингл, (бо про те, що “A Tree Of Life” буде першим синглом було відомо ще тоді, коли прийшла сама ідея створення цього треку). Тож, було прийняте рішення, шо другим синглом буде трек "Fire Breathers" і обкладинкою буде саме цей арт", — розповідає гітарист Сергій Коваленко. 

Нагадаємо, реліз першого повноформатного альбому Floscule заплановано на 27 вересня за підтримки німецького лейбла Vendetta Records.

"Звучання прагнули зробити живим, справжнім. З композиційної сторони також орієнтир був, щоб музику хотілось більше відчувати, аніж аналізувати. Хочеться вірити, що слухач відчує, що це саме українська музика. Нехай і з англійським текстом, але по духу близька", — зазначає Антон

Його колега Сергій додає, що слухачу варто дочекатися альбому й тоді складати про нього враження, але зазначає, що той "досить прямий, дуже атмосферний і разом з тим качовий".

Дебютний сингл гурту вийшов у серпні 

Floscule — новий миколаївський гурт, що складається з уже досвідчених музикантів. У своїй творчості вони поєднують традиційний блек-метал з елементами красту та постметалу. Однією з відмінних рис Floscule також є глибоке переосмислення багатої культурної спадщини України, що проявляється у всій їхній творчості — від концепцій до музики та текстів, які перегукуються з українськими народними мелодіями та досліджують доблесть воїнів, що захищають рідну землю.

Хлопці розповідають, що Floscule як гурт виник саме під час війни, тому на його розвиток вона особливо не впливає.

"До початку повномасштабного вторгнення не було ні гурту, ні навіть його ідеї. Це були просто спроби написання треків і думки/жарти про те, шо це буде one-man band із залученням Віталія Человенка (вокаліста гуртів The Infestation та Silvern) для написання текстів та запису вокалу", — пригадує Сергій

Сам же Віталій зазначає, що війна все ж внесла певні корективи у ці першочергові задуми: 

"Через початок війни низка подій, крок за кроком, призвела до того, що гурт трансформувався в повноцінний колектив, ще й з двома вокалістами, що є досить нетиповим явищем для української блек-метал сцени. До війни ми навіть не всі були особисто знайомі один з одним". 

На рахунку команди наразі — кілька синглів з дебютного альбому. 

Актуальний склад: 

  • Сергій Коваленко: гітари, музика
  • Андрій Печаткін: вокал, тексти пісень (екс-White Ward, Waidelotte, Signals Feed The Void, Mertvi Dereva)
  • Антон Пелянський: бас (Silvern, The Infestation)
  • Віталій Человенко: вокал, тексти пісень (Silvern, The Infestation)
  • Петро Будай: барабани (Obrij, Vidmershiy Shmat)

Floscule у мережі:

https://www.instagram.com/floscule_band
https://www.facebook.com/flosculeband 

Фото надане гуртом