Дебют: атмосферний блек з крастом від Floscule

27 вересня виходить перший повноформатний альбом миколаївського гурту Floscule. А поки команда дебютує зі своїм першим синглом "A Tree of Life"

"A Tree of Life" — це дебютна робота Floscule, нового миколаївського гурту, що складається з учасників Silvern, Waidelotte, ex-White Ward, Obrij, Vidmershy Shmat та інших.

Трек також доступний на Spotify, Deezer, Apple Music

Свій перший сингл  музиканти характеризують як атмосферний блек, поєднаний з крастом, на мотиви "Червоної калини".

"Інтерпретація українського патріотичного маршу базується на оригінальній мелодії, яка майстерно вплетена в мереживо блек-метал та краст рифів, має нову структуру та доповнена англомовним текстом, що переосмислює оригінальну пісню", — йдеться у пресрелізі.

За обкладинку сингла відповідав Сергій Кочмар, що раніше допомагав з візуалізацією музики для Waidelotte та Signlas Feed The Void. 

Реліз альбому заплановано на 27 вересня за підтримки німецького лейбла Vendetta Records. Зокрема очікується його вихід на вінілі. 

Водночас варто зауважити, що  це перший метал-трек за участі Андрія Печаткіна після того, як наприкінці липня стало відомо про його вихід зі складу гурту White Ward. Його ролі вокаліста та басиста на виступі на фестивалі "Файне Місто" заступили два Олександри з гуртів Guerilla Noir та Mortui Vultus, відповідно.  

"У 2022 році Сергій Коваленко (гітарист і автор музики) запропонував мені записати вокал на одну пісню Floscule, яка й виходить першим синглом, але мені настільки сподобався матеріал, що я записав вокал на 7 треків. Є ще дві пісні з вокалом Віталія, що також в Silvern співає. Надалі плануємо з ним ділити партії.

Якщо на дебютний альбом я прийшов на все готове, то над другим повноформатником вдалось попрацювати. У нас там взагалі дуже цікавий творчий процес був, коли Сергій присилав демки треків, я їх перероблював, а потім Антон (він пише бас та частину гітар) сідав і то все доповнював і переосмислював. А потім ми вже з Віталієм домовлялись, хто де буде співати", — розповідає Андрій про свою роботу в гурті Floscule.

Утім, насамперед надалі Андрій Печаткін зосередиться над своїм сольним проєктом mertvi dereva. За підтримки лейбла Iriy Records у вересні вийде цілий його повноформатник. 

"Мені дуже подобається робити тут музику, бо я ні від кого не залежу і можу реалізовувати будь-які ідеї, що приходять мені в голову. Лейбл же делікатно втручається в цей процес і дає купу крутих порад, що робить музику проєкту ще цікавішою", — зазначає Андрій у коментарі Неформату.

Для "Мертвих Дерев" Андрій вже пише нові пісні, планує залучити до роботи над ним своїх друзів, а також подумовує "зібрати колись живий склад і пограти трохи концертів, але до реалізації цих планів дуже далеко".

Що ж стосується постпанкового проєкту SFTV, то тут робота над новим повноформатником ще триває. Андрій запевняє, що проєкт не стоїть на паузі, але просто "дуже повільно рухається в напрямку чергового релізу".

А ще робота кипить над другим альбомом Waidelotte, що, нагадаємо, працює з лейблом Debemur Morti Productions, як і White Ward.

"Ми домовились зі Златом (басист і автор музики), що я придумаю пару концепції, а потім ми на одній з них зупинимось і будемо розвивати. Коли концепцію вибрали, я накидав тексти, описав, про що мова йде в кожному з треків і презентував це Злату. Він почитав і запропонував мені описати кожен трек з точки зору стилів і жанрів, які краще розкриють історію кожної пісні. Це прям дуже цікавий досвід був, коли ти проводиш паралелі між піснями, які відсилають до різної літератури, і музичною складовою, що має невербально передати написане", — додає Андрій.

Всі описані проєкти наразі не мають бажання чи змоги виступати наживо. Водночас можемо очікувати від самого Андрія більшої активності, адже певний ресурс після виходу з White Ward у нього все ж вивільнився:

"Мені набагато легше жити й творити. Це був досить великий проєкт з чіткою вертикаллю, а мені таке не дуже подобається. Я вдячний за цей досвід, але моє бачення музики та групи вписувалось туди все гірше і гірше, а це постійне напруження та часті конфлікти. Часто навіть конфлікти з самим собою, що ще більш енергозатратно, ніж конфлікти з реальними людьми".

Floscule у мережі:

https://www.instagram.com/floscule_band
https://www.facebook.com/flosculeband