Ogyda дебютують із синглом

Днями тернопільський сладж/дум-гурт Ogyda представив перший результат своєї творчості – трек "Fungus".

"Fungus", перша видана композиція музикантів, була написана через два роки після того, як гурт зібрався. Початково музиканти виконували музику англійською й творили головно під впливом SOOM й Electric Wizard. Але коли їхній ударник Джоні (Raw Grip) долучився до війська в 2023 році, у них сталися творчі зрушення.

"Ми взяли нового драмера Миколу, помітно уповільнились, вирішили не грати деякі старі треки, а інші перекласти, нові ж – співати українською. Десь тоді і народився "Fungus", ставши першою піснею з новим звучанням. На нього безумовно вплинули гурти Ufomammut і Acid Mammoth, ця важкість звучання, дж-дж-дж, і моноліт жиру, що вібрує низькими частотами – це те, чим ми хотіли доповнити наші галицькі історії", – діляться музиканти з Неформатом.

Восени того ж року гурт знову змінив барабанщика на Рому Кузя (ex-Dreadnought in the Pond, Tik Tu, Buri), після чого став "іще повільніше і важче звучати", що повніше покаже подальший матеріал гурту. Нині ж їхній актуальний ударник – Іван із гуртів Breath Control Play і Ridgetop Amaranth.

Запис треку відбувся на одеській студії MoreMusicClub невдовзі після того, як той прозвучав на виступі на Polissian Witchcraft у Луцьку. Міксинг і мастеринг виконав друг музикантів Саша Тугарєв.

Задля глибшого розуміння сенсу композиції, варто прочитати про локальні події навколо її появи:

"За 420 метрів від села Білокриниця стався землетрус, який сколихнув галицько-волинську землю своєю сейсмічною хвилею. Тектонічна плита Волинь зіткнулась із Галичиною, у результаті чого вклєкла купа народу. Причина цього катаклізму – реліз гурту, що ріфи жирні грав. Із глибоких тріщин спори полетіли, і вдихали їх люди та їли, і тьмарив мозок Фунгус що проростав із мозку їх. Це був початок нової ери, нового життя, і змінювався день на ніч і навпаки, і земля колихалась у різні боки".

Тепер музиканти стають до роботи над своїм першим повноформатником. Орієнтовна дата його виходу наразі не відома.

Ogyda – тернопільський дум/сладж-гурт, який утворився в 2021 році. Після численних змін у гурті, музиканти представили свій дебютний сингл в 2024 році.

Ogyda в мережі:

https://www.instagram.com/ogyda_doomsludge/

Фото обкладинки – Instagram