Gender Studies випустили дебютний альбом

Нещодавно прог-рок гурт Gender Studies представив слухачам свій перший лонплей – "Далекий Лиман". Його музика була натхненна прогресивною європейською рок-музикою 70-х.

Над більшою частиною цього альбому музиканти працювали від весни до весни, з 2023 по 2024 рік. Лише дві композиції, "Мужчина в Стилі Ретро" й "Борис Петрович", були створені раніше, іще навіть до заснування гурту. Виконавці фіналізували треки, від нарису до композиції, на спільних репетиціях.

"Певною мірою звучання альбому є результатом попередньо визначеного напряму, інспірованого здебільшого прогресивною європейською рок-музикою зразка початку сімдесятих. Не в меншій мірі отримане звучання є результатом колективної роботи", – розповідають учасники гурту Неформату.

Над альбомом працювали ударник Станіслав Іванов, скрипалька Анна Лавренюк, басист Богдан Соколов, вокалістка Юлія Пинило та гітарист Іван Щербаков, які й становлять постійний склад гурту. Також до роботи над музикою були залучені піаніст Олександр Каричинський і вокалістка Юлія Пинило, яка також стала співавторкою альбому. Лірику для композицій написав письменник і друг гурту Вадим Фішер.

За словами музикантів, левову частку матеріалу їм довелося відкинути задля відповідності заявленому рівню звучання.

Оскільки обидвоє засновників гурту, Богдан і Іван, із Бердянська, часточку цього міста вкраплено в альбом:

"Особливою частиною цього міста для нас був і залишається заповідник Макорти, славнозвісний своїми лікувальними лиманами. Цей альбом – поцілунок, який ми передаємо цим святим місцям".

Наостанок музиканти зазначають, що цей альбом – найкраща можливість познайомитися з їхньою творчістю загалом.

Gender Studies – прог-рок гурт, який заснували двоє музикантів із Бердянську в 2022 році. Із тих пір склад колективу кількаразово змінювався. У його дискографії низка синглів і дебютний альбом.

Gender Studies у мережі:

https://www.instagram.com/genderstudiesband/

Фото обкладинки – надали виконавці