Музика Amphibian Man звучатиме на Netflix

Трек Amphibian Man "Gold Rush" став головною музичною темою серії документальних фільмів "Епізоди", перший з яких вже можна подивитися на Netflix. 

Документальний серіал "Епізоди" — це історії незалежної України. Вони розповідають про визначні події, на яких виросли цілі покоління. Також це розповіді від перших осіб із використанням унікальних архівних матеріалів. Відповідають за виробництво серіалу KNIFE! Films, які можуть бути вам знайомі за серіалом "СПАЛАХ". 

"Важкий шлях збірної на чолі з тренером Олегом Блохіним, сильні противники та вирішальний матч між Україною та Швейцарією. Це історія про силу та віру в себе. І про червень 2006-го, коли вся Україна, від Львова до Луганська, була за синьо-жовтих", — йдеться в описі першого епізоду серії "Україна на Мундіалі".

Фільм уже можна подивитися на Нетфліксі

Максим Сердюк, продюсер Knife! Films, звернувся до Івана Семещенка, засновника проєкту Amphibian Man щодо використання треку "Gold Rush" для заставки.

"Сказав, що він запропонував їхньому режисеру цей трек і їм дуже подобається, як він працює. Описав, про що будуть фільми, і я без вагань погодився", — розповів Іван у коменарі Неформату. 

Нагадаємо, "Gold Rush" є частиною альбому "Desert Songs", який вийшов ще у 2016 році. 

Тематика фільму дуже відгукнулася музиканту:

"Для мене на той час (2006) це була найактуальніша тема, я тоді захоплювався футболом, грав у шкільній футбольній команді. Ми навіть одного разу перемогли на районних змаганнях, десь, мабуть, і грамота є. Я навіть мав спеціальний календар по цьому чемпіонату, по-моєму він йшов із якимось журналом. Там був розклад всіх матчів, і потрібно було заповнювати рахунок, хто забив і т.д. На початку чемпіонату я дивився всі геть всі матчі, але пізніше вже тільки нашої збірної".

На початку року, у лютому, нагадаємо, Іван випустив альбом "Zenith", але традиційно не збавляє обертів. Музикант завершив роботу над новим альбомом "Ether" і вже працює над наступним. Це буде альбомів сьорф-каверів на метал-гурти "Metal Goes Surf Vol. 2." Вперше подібний реліз Іван випустив 2019-го. Цього разу, однак, підхід до релізу дещо відмінний — Іван почергово записує кожну пісню, знімає на неї відео, а тоді випустить все разом. 

Кавер на Death "Evil Dead" вже доступний на Youtube

Окрім того, музикант вирішив скоротити кількість соцмереж — основний його каналом тепер буде саме Youtube, а новини проєкту можна буде дізнатися у Телеграм.

Врешті Іван вирішив створити новий проєкт — Mystic (progressive thrash metal), для якого вже відібрав треки для першого альбому. Очікувати його можна після анонсованих релізів Amphibian Man. 

Amphibian Man виник влітку 2015 року як сольний проєкт гітариста Івана Семещенка. Його філософія полягає в максимально простому, швидкому й чесному створенні музики. Отож, музикант старається притримуватися перших написаних варіантів своїх композицій і розвивати аранжування для оригінально придуманих рифів і структур.

Дискографія Amphibian Man налічує понад десяток альбомів та EP, декілька альбомів каверів, а також декілька синглів.

Також важливою частиною філософії проєкту Іван називає відсутність прив'язки до певного музичного стилю або звучання. Як результат, у його доробку можна почути і швидкісний сьорф панк, і вестерн, й екзотичний сьорф за мотивами міфів давніх народів, і навіть альбом каверів на Контру.

Іван завжди самостійно пише музику для проєкту, але співпрацює з іншими музикантами, аби давати живі виступи. Перший концерт Amphibian Man відбувся у 2017 році, а концертна активність проєкту варіювалася, і протягом останніх років йдеться про кілька концертів на рік. Зараз в Amphibian Man є новий концертний склад, до якого, окрім Івана, входять ударник Антон Хоменко та басист Михайло Патлань.

Amphibian Man у мережі

https://amphibianman.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/@amphibiansurfer