icarus driver повернулися з синглом

Днями постхардкор-гурт icarus driver видав перший сингл за кілька років – композицію "Лабіринт". Також музиканти представили кліп на неї.

Відтоді як виконавці мали попередній реліз, сингл "Сон", не просто пройшло майже три роки, але й відбулася низка концертів колективу в оновленому складі. Проте цей сингл – перший запис із новим вокалістом Олегом, який, власне, і написав пісню.

"Лабіринт" постійно був у перших позиціях треклісту на лайвах, тому ми і вирішили випускати його першим", – зазначають музиканти в пресрелізі.

Усі інструментальні й вокальну партії музиканти записували власними силами, а мікс та мастеринг виконав знайомий учасників гурту з США на ім’я Логан.

Тематика композиції пов’язана з певним типом мислення, відомим як "менталітет краба", але не обмежується цим:

"У "Лабіринті" розкриваються теми пошуку себе, власного "Я", та прагнення бути індивідуальністю, виділитися серед мас. І це нелегко через таке явище, як "менталітет краба" або "відро з крабами". Метафора полягає в тому, що крабів, які намагаються втекти, постійно затягують униз інші краби й не дозволяють їм вибратись назовні, хоча втекти досить легко. Ті ніби керуються думкою "якщо я не можу мати це, то і ти не зможеш". Так з’являється певне замкнене коло, яке намагається розірвати ліричний герой", – додають музиканти.

Цей же ліричний герой, за словами артистів, об’єднає між собою цей і інші їхні треки.

 

Відеокліп музикантів – жест офіційної фіксації їхнього актуального складу й зокрема нового етапу творчості. Зі зйомками виконавцям допоміг рівненський відоеграф Вова Ховард, їхній знайомий і учасник Rabbit Leader. Місцем зйомок став новий бокс інших їхніх знайомих.

"Нам дуже сподобався антураж там, тим більше автомобільна тематика в нас присутня навіть у назві".

Тепер у планах виконавців представити ще більше матеріалу, який уже є в них у запасі. Лишається тільки дочекатися.

icarus driver – рівненський експериментальний постхардкор гурт. На їхньому рахунку низка синглів.

icarus driver у мережі:

https://www.instagram.com/icarusdriverband/