r.roo створив сингл довкола народної пісні. ДОПОВНЕНО

Днями електронний проєкт r.roo представив нову композицію – "black mountain". Із її основи лунає народна пісня "Та всі гори зеленіють", загорнена в експериментальний noise downtempo.

Андрій, засновник формації, натрапив на фольклорний твір на каналі Оксани Поселкової й інтуїтивно обрав його для поєднання зі своєю творчістю.

"Коли писав трек, природньо занурювався в аудіальне відчуття традиційного світосприйняття наших бабусь зі Сходу, відчував його тотальну містичність через тембри їхнього співу, що переплітається з граничною простотою оспівуваних образів. І моє особисте відчуття – ця пісня непомітно дуже відгукнулась у сучасній реальності війни, переплелась із нею в тандемі з музикою, представши ось у такому треці", – Андрій ділиться з Неформатом.

Початково музикант створив цей сингл ексклюзивно для заходу "Культурний Код", який проводила харківська формація lysy4ka в церкві Нікодемуса в Берліні.

Як пригадує Андрій, напочатку він відсунув слова народної пісні на задній план і сфокусувався на власному зв’язку з композицією. Однак урешті він піймав себе на осмисленні присутньої там лірики.

"У процесі реалізації цього твору я дуже відчув, що, коли йде мова про дітей, які вмиваються сльозочками, то це про українців, які залишилися без дому, втратили рідних, були розкидані по світу. У пісні розповідається про чорну гору, яка не квітне та не зеленіє, як гори навколо неї, – цей образ міцно перегукується в мене з сучасною Україною", – додає Андрій.

Звісно, ці думки відображають мислення самого музиканта й він аж ніяк не заохочує зупинятися на цій інтерпретації.

ДОПОВНЕНО. Після публікації новини стало відомо, що у березні цього року Андрій з проєктом r.roo взяв участь у фестивалі Fields, який проходив у Белграді за участі російських виконавців. Сам фестиваль також є російським і раніше проходив у Москві, але був релокований організаторами до Сербії. 

Свою участь у події музикант пояснив так: 

"Мені було запропоновано пограти на фестивалі в Белграді, на що я погодився, за умови виставлення стенда з дисками із закликом донатити на допомогу волонтерам, що працюють у прифронтових містах. Ціль моєї поїздки та меседж виступу були у залученні уваги сербів до війни в Україні, і також заробити кошти, щоб відправити волонтерам. Частину коштів я відправив другу, який регулярно їздить із допомогою до прифронтових міст, іншу — на протезування військового".

r.roo – проєкт українського композитора та музиканта Андрія Симоновича. У 2011 році Андрій випустив свій перший альбом. Загалом він написав понад 30 альбомів та EP, випускав музику на лейблах Tympanik Audio, Audiotrauma, Abstract Reflections, Raumklang Music тощо. Із 2015 року випускає релізи на власному лейблі LONO rec.

r.roo в мережі:

https://www.facebook.com/rroo.idm
https://www.instagram.com/rrugaroo/

Фото обкладинки – Instagram виконавця