Small Depo видали EP про прийняття сьогодення

Сьогодні постпанки Small Depo оприлюднили анонсований мініальбом "Терпіння", а також нове відео на його підтримку.

Цей ЕР передає історію шляху ліричного героя від утечі від нової реальності й до її ж прийняття. Виконавці відобразили це як у текстах, так і в настрої музики.

"У той час, коли ти прокинувся в новому світі, коли старі правила більше не діють, коли все розмежувалося на чорне та біле, страх сковує тіло, а попереду невідомість – залишається лише терпіння", – так виконавці описують основний меседж у пресрелізі.

До цього ми писали про перший сингл із цього мініальбому, який музиканти записали разом із інді-артистом drimandr.

Додатково виконавці візуалізували одну зі своїх нових композицій, "Страх", музика якої покладена на поему Лесі Українки "Contra Spem Spero". Лірик-відео для музикантів зняла режисерка Катерина Лемешинська.

Зйомки відео проходили наосліп, без конкретного плану, й тривали кілька тижнів. У результаті відеоряд охоплює багато місць, зокрема й символічних: вулиці Білої Церкви, стіни клубу Мезанін, оселю вокаліста гурту Макса й, власне, могилу Лесі Українки. 


За словами Катерини, у процесі створення цього відео, їй удалося "нащупати ДНК гурту".

"У роботі я помітила, який крутий вигляд має фактура стриманого інтелігентного хлопця в костюмі на фоні всього абсурду, який нас оточує. Це наче бажання вберегти острівець порядку й здорового глузду серед хаосу подій. Як на мене, Small Depo відрізняється від інших постпанк гуртів. У Макса достатньо серйозні драматичні тексти, наповнені метафорами й накладені на просту постпанкову, трохи тінейджерсько-бунтарську, музику", – додає режисерка.

Відео вона знімала на VHS-камеру.

Small Depo – проєкт Максима Іщенко, заснований у 2014 році. У його межах музикант співпрацює з різними виконавцями. Іще одним постійним учасником формації не так давно став Владислав Жильцов. У дискографії проєкту низка синглів, два альбоми й три мініальбоми.

Small Depo в мережі:

https://www.instagram.com/smalldepo

Фото обкладинки – Даня Привіт