Artgore випустили другий сингл

На початку місяця метал-гурт Artgore видав уже другий сингл "Red Spider Lilies". Разом із попередньо випущеною композицією той увійде до анонсованого альбому гурту.

Над мелодією й лірикою "Red Spider Lilies" працювала фронтвумен гурту Ольга.

"Коли Оля скинула демку цього треку в чат гурту, я був трохи ошелешений, що мені доведеться це грати. А як зрадів Вова, барабанщик, навіть не буду коментувати. Здавалося б простий на початку трек у другій частині перетворюється на ламану конструкцію з дисонансів і флажолетів, а кульмінація зі зміною настрою і мелодійним соло для мене взагалі була несподіванкою. У якомусь сенсі, це Deathcafé 3 в 1, бо в цьому треку є все", – каже Ярослав, гітарист гурту. 

На додачу до цього, поверх музики композиції накладено промову Альберта Ейнштейна від грудня 1945 року. Та звучала на урочистій вечері пам'яті Нобеля чотири місяці опісля бомбардування Хіросіми й Нагасакі.

Запис промови обрано не випадково, оскільки композиція торкається проблематики ядерної загрози як такої, а також пов’язаних із нею гуманітарних наслідків. Але основна ідея твору сформульована інакше:

"Основний посил у тому, що герої, які борються за свою честь і за життя тих, хто потребує цього, заслуговують на повагу і визнання. Однак мені б не хотілося оминати тему особистої вигоди і марнославства людей, які мали владу в усі часи й абсолютно не замислюються над тим, яка ціна реалізації їхніх амбіцій, і розкидаються людськими життями", – каже Ольга в пресрелізі.

У купі з обкладинкою, яку намалював Matei Osenk, сингл увіковічує пам’ять тих, хто поклав своє життя "на вівтар майбутнього й свободи інших" у бою. На ній зображено як крізь череп проростають ті самі павучі лілії.

Artgore – харківський метал-гурт, заснований у 2020 році. Їхня музика поєднує метал із грув-, дез- та блек-елементами. Однак виконавці не обмежують себе конкретними жанровими визначеннями. Наразі в їхній дискографії два сингли.

Artgore у мережі:

https://www.instagram.com/_artgore_/
https://www.facebook.com/artgore
https://www.tiktok.com/@artgore.band

Фото обкладинки – надали музиканти