Прем'єра на Neformat Family: новий сингл True Tough

Київський хардкор гурт True Tough повертається після дворічної перерви в релізах із новим, першим у своїй дискографії українськомовним синглом "Shellshock". І виходить він за підтримки нашого лейбла Neformat Family, з яким гурт цьогоріч продовжить співпрацю.

Сингл "Shellshock" став однією з перших робіт, створених музикантами вже під час війни.

"Це 83 секунди збуджуючого, зубодробильного й сексуального хардкору. У ньому є все, що ми любимо в такій музиці, і нічого зайвого. Ми хочемо, щоб у нас в країні була справді важка музика, під яку хочеться стрибати, бігати, бити пики та круто відриватись на концертах. Хочемо показати, що ось це і є справжній Український Хардкор, Українською мовою і з офігенним матеріалом. А ще, щоб ці пісні не покидали плейлисти наших співвітчизників, і сподіваємось, цей трек зможе припідняти завісу над одним із нових векторів нашого майбутнього релізу", — розповідає у пресрелізі гітарист та лідер гурту Ростислав. 

Також сингл доступний на стримінгах 

Від початкової ідеї до готового запису (окрім мастеру) робота над піснею тривала всього 7 днів. Так, написали трек музиканти в суботу, вночі вокаліст Роман написав лірику, а вже в неділю його проганяли на репетиції. Запис розпочали в понеділок, щодня працюючи над однією зі складових. Роман зазначає, що зазвичай довше формує ідею для лірики, але цього разу "з перших нот знав", про що співатиме: 

"Лірика заснована на тому, що кожен із нас хоч раз у житті стикався з втратою близької для себе людини, а з початком повномасштабного вторгнення це відчуття, на жаль, стало ще більш знайомим для багатьох із нас. Я і сам втратив декількох близьких людей: когось вбили в окупації, а друг дитинства вчинив самогубство, не витримавши психологічного навантаження від війни, і щоразу я відчував себе ще більш самотньо, ніж коли-небудь до цього.

Я дуже хочу, щоб цей трек став нашим посланням усім людям, які відчувають себе самотньо. Можливо, це по-дитячому, але ми з хлопцями завжди мріяли, що наша музика може комусь допомогти, у цьому, у принципі, сенс того, чому існує True Tough. І магічним чином у день, коли я написав лірику, дізнався, що мій близький друг теж стикнувся з втратою — і хоч я не буду називати його імені, але присвячую цей трек і йому теж".

Живі барабани для синглу допоміг записати Дмитро Кім, з яким хлопці працювали вперше, ще й в умовах блекауту. Вокал, гітари й бас писали самостійно на репетиційній базі. За мастеринг треку відповідав Олексій Сєдін, якого ви можете знати про співпраці з White Ward та Hulla.

Виступ гурту на Neformat Family Gig — Metal Edition, Київ,  03.09.22 

Нагадаємо, попередній реліз гурту, ЕР "Panopticon", виходив ще у 2021 році за підтримки лейбла Surrogate Rec. То був ще російськомовний мініальбом, але надалі гурт планує розвивати саме українськомовну хардкор-сцену

"Перші тижні року до повномасштабного вторгнення ми провели в дискусіях щодо того, як має змінитись наша музика, які сенси нести, якою мовою звучати. Встигли написати чорновики на дві чи три пісні, перейшли на українську мову в ліриці, зрозуміли, як це круто звучить, та завершили аранжування цих пісень. Потім вторгнення, місяці в повному нерозумінні, чи будемо жити хоча б завтра, чи зможемо побачити один одного хоча б ще раз, чи зможемо створювати музику”, — пригадує Роман.

Влітку хлопці таки зібралися з думками, і попри те, що всі їхні творчі плани на релізи, концерти та фестивалі зруйнувалися, почали грати на благодійних івентах, писати нові пісні, вигадувати цікавий мерч. У 2022-му True Tough встигли кілька разів виступити в Києві, доїхали до Одеси та Львова, планували також івенти у Вінниці та Чернігові, але, на жаль, не склалося. Надолужити ці та інші міста планують уже цьогоріч.

“2022-ий видався справді важким, особливо на початку й під кінець року. Цей рік нам бачиться ще складнішим. Але ми не втрачаємо надії й робимо все, що в наших силах, щоби творити, виступати та радувати наших слухачів”, — каже Ростислав. 

Свіжий Галас-подкаст з True Tough

Наразі True Tough обіцяє ще декілька синглів та водночас працює над більшим релізом. До його виходу музиканти хотіли би зробити й невеликий "документальний фільм" або ж ролик про процес роботи над новою музикою та загалом життя гурту минулоріч.

“Ми дуже сподіваємося на покращення ситуації в країні та нашу Перемогу — та й далі докладатимемо до цього всі наші зусилля на благодійних івентах, донатами та максимальною підтримкою нашої армії та народу.

Також важлива частина — це видання нашого нового матеріалу. Ми дуже сумлінно працювали над ним і сподіваємось, що слухач оцінить сотні годин нашої кропіткої праці!" — каже у пресрелізі ударник Денис.

Почути гурт наживо можна буде зовсім скоро в Києві, 18 лютого, на благодійному концерті Neformat Family Gig у компанії Juggernaut, Weapon of Choice та Blindfold. Квитки можна придбати тут.

True Tough — київський хардкор гурт. Почав активно виступати та видавати релізи з 2019 року. Дискографія нараховує кілька синглів і два мініальбоми, у яких команда співає про особисті почуття й емоції та соціальні проблеми, що є у суспільстві. Гурт також часто концертує по всій країні й загалом є активним гравцем локальної сцени.

Підписуйтеся на True Tough у соцмережах та на стримінгах:

https://linktr.ee/true_tough