Макс Товстий представив новий проєкт та ЕР

Нещодавно новий проєкт музиканта Макса Товстого під назвою Reprise видав мініальбом "Прем’єра". Це перший українськомовний реліз у творчості виконавця.

Ідея створення цього гурту виникла ще у вересні, але зараз його доля опинилася під загрозою з очевидних причин. Мініальбом налічує 4 композиції, але через їхній запис пройшло чимало музикантів.

"Цілих три місяці ми міняли музикантів, з першого складу ніхто не залишився, тому що в мене, як завжди, були дуже високі вимоги, як до рівня музикантів, так і до робочої етики", – розповідає Макс Неформату.

Фінальний склад колективу проіснував лише кілька тижнів й, на думку Макса, був ідеальним – всі музиканти профі, всі пунктуальні. Проєкт навіть обзавівся професійним менеджером!

У кінцевій версії релізу можна почути гру двох барабанщиків та двох басистів, різних духовиків, з яких найдовше пробули Джеміль та Ярослав. На бек-вокалі була Ельвіра з гурту Агіазма, яка також була басисткою перші два місяці існування гурту, та вокалістка Олена Толстоганова.

"Настрій під час написання цих пісень був оптимістичним. Хотілося робити пісні як веселі та жартівливі ("Леді вихідного дня"), так і якісь філософські ("Останній Поцілунок", "Гріх"), ну і попсово-фанкову "Кохаю я", на яку ми ставили як на радіохіт."

Цікаво, що пісня таки звучала на радіо, але вже тоді, коли Макс із близькими їхав із Києва під обстрілами, на другий день війни. Макс покладав великі надії на цей проєкт і досі вважає, що з усіх його формацій ця могла би стати найуспішнішою, звісно, за належної промокампанії та спокою в Україні.

"Як фанат Боба Ділана, я хотів, щоб в піснях було багато прихованого змісту, метафор та цікавих прийомів, а як шанувальник зарубіжного року від Beatles, Eagles, The Band та інших, хотів, щоб в кожній пісні було по 2,3,4 голоси. Далі я взяв суміш рок музики, фанку і блюзу, щоб зробити унікальний, на мою думку, продукт для України."

Обкладинку для мініальбому виконав теж Макс, з нею йому дещо допоміг Сергій із Heavy Crawls, чий бас присутній і на цьому ЕР.

"Хотілося взяти обкладинку в стилі blue note, аби та будувалася завдяки шрифтам і відчувався якийсь джазово-фанковий шик, який ніби псує наклейка звичайного цінника, як буває десь в провінційний містечках, коли цінник ліплять на щось гарне й там лишається слід)))"

Нині майже всі, хто брав участь у створенні цього ЕР, у безпеці – трубач та саксофоніст лишилися в Києві, Макс переїхав у рідне місто Кам‘янець-Подільський, а от ударник Артем в лавах ЗСУ. Ніхто з них не ставить крапку на музиці, навіть Макс, якому довелося продати свою студію, про що ми вже писали раніше.

Макс Товстий – гітарист та вокаліст гурту The Heavy Crawls, організатор столичних блюз-джемів, засновник лейблу Electric Experience Records. Також виконавець відомий за проєктами Turnaround, Lucifer Rising, 7 Inch Interstellar Locomotive, Blues Association та, з недавніх пір, Reprise.

Макс Товстий у мережі:

https://www.facebook.com/maxtovstyi

Фото обкладинки – надав виконавець