Українські клуби планують літні концерти в умовах невизначеності

Вчора ми випустили великий матеріал із коментарями чотирьох українських організаторів та артдиректорів про концертні плани на літо. Ось головне:

Київ, Ігор Черепанов, Артдиректор клубу "Теплий Ламповий":

"Зазвичай нам важко заповнювати літні дати подіями, бо це мертвий сезон. Цього року, тим не менш, червень у "Теплому Ламповому" буде переповнений концертами — дуже багато квітневих і травневих подій ми перенесли на початок літа".

Львів, Андрій Конашков, співзасновник Котельня Ruїn Bar:

"Мені здається, що в наш карантинний час усе переходить у камерний формат, у ще більший андеграунд, ніж був до того. У кожного, хто не лінується, тепер є якась своя точка, секретне місце, де проводяться маленькі DIY-концерти для друзів і знайомих. Це хороша тенденція, але якщо прив’язати її до нашої локації, то в секретному форматі ми працювати не можемо — одного разу вже занадто засвітилися перед поліцією. Наше приміщення тепер патрулюють, за соцмережами уважно стежать. Якщо так буде продовжуватися й надалі, а ситуація із пандемією не зміниться, то, на жаль, єдиним рішенням для нас стане переформатування Котельні під інші цілі".

Одеса, Олександр Ходосевич, співзасновник More Music Club:

"Коли почалася пандемія, звісно, було важко. Довелося скасувати купу концертів і турів, попереносити все. Зараз функціонуємо так: попрацюємо два місяці нормально, проведемо якісь концерти, а тоді, коли вже починаємо будувати графік майбутніх заходів, знову все скасовується через карантин вихідного дня, червону зону чи тотальний локдаун".

Харків, Олег Попов, засновник організації Kazka Family:

"Плани на літо в нас є — у червні будемо проводити кілька концертів на нашій улюбленій поляні за містом, у серпні також буде маленький фестиваль. Ми майже все проводимо на природі, тому проблем із поліцією в нас ніколи не було й, сподіваюся, не буде. Щодо змішаних форматів — поки переходити в онлайн не хотілося б, тому в разі нового жорсткого локдауну єдиним варіантом для нас буде перенесення концертів".

Великі українські літні фестивалі наразі діють за різними стратегіями. Поки закордонні виконавці скасовують виступи на масштабному UPark Festival, у середовищі Atlas Weekend вже знайшли рішення і вирішили цьогоріч обійтися без "західних артистів", замінивши їх на загадкових виконавців "із країн СНД". Файне Місто, що відбудеться наприкінці літа із закордонним лайн-апом, поки не вносить ніяких змін, а чи не найоптимістичніша букінгова агенція Pink Hearts планує на літо цілий оберемок мікротурів за участі Catnapp, Talbot i Bucovina. Калуські Back To Youth із повністю вітчизняним (і цікавим!) лайн-апом наразі теж показово мовчать про можливі карантинні ризики.