Проєкт Black Light District презентував другий повноформатний альбом

Київський industrial/synthpop проєкт випустив другий LP "Single". Офіційна дата релізу - 21 квітня, але реліз вже можна послухати на Бендкемпі. 

Робота над альбомом тривала упродовж зими 2020–2021 року. Накопичення, запис, зведення та мастеринг засновник проєкту Стен Пржегодський здійснив самостійно.

"Концепція побудована навколо мелодраматичної теми самотності та смерті на самоті, від цього наративу ми ніколи не позбудемося, та водночас це несправжня історія, адже найздоровішою річчю було б сприйняти себе як цілісну особистість і побачити інших людей та їхню компанію як приємний бонус. 

Крім того, я думав, що називати повноформатний альбом "Single" було гарним тролінгом", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Стен Пржегодський.

Над логотипом працювала графічна дизайнерка Галина Степчук. Ідея обкладинки - це поєднання артворків альбомів "Darklands" The Jesus and Mary Chain (шрифт у дусі VHS хорорів 80-х) та "20 Jazz Funk Greats" Throbbing Gristle (лого відсилає до блек-металу та Darkthrone, хоча це геть інша музика) . Фото для обкладинки зроблене на Байковому кладовищі Києва, де автор релізу знайомився з гот-сценою міста. 

Наразі музикант працює над альбомом "Black Light District II", що має вийти в травні та буде зроблений у стилістиці electro-industrial та industrial rock під впливом творчості KMFDMMinistry, Keith LeBlanc та Adrian Sherwood і трохи Nine Inch Nails. Автор зазначає, що прагне стати "українським KMFDM".

Black Light District — київський дарквейв/синтпоп/індастріал проєкт, створений канадським експатом Стеном Пржегодським у 2020 році (раніше мав проєкт zxz). Дискографія нараховує два повноформатні та доволі об’ємні релізи (19 та 33 композиції), а третій LP має вийти у травні. Серед осоновних інфлюенсів Стен виділяє Art of Noise, Christian Death, Lords of Acid, The Sisters of Mercy, Twin Tribes, Geometric Vision. 

Black Light District у мережі:

https://blacklightdistrictmusic.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/blacklightdistrictmusic/