Дебют: дарк-кантрі від Джоні Зашморга

Київський dark country проєкт презентував дебютний альбом "Стволи і Хрести" за сприяння лейбла Erythroleukoplakia Records.

Над альбомом, засновник проєкту Олексій Супрун працював понад рік. Зведення та мастеринг зробив Серж Кост (Gentle Ropes).

"Проєкт з’явився в перші місяці локдауну. Абсурдна новина в газеті щодо 5g антен, що спричиняють COVID, мене дуже смішила. Я ніколи не писав тексти рідною мовою, та й, чесно кажучи, не мав достатнього запасу слів для цього. Виявилося, що співати набагато легше.

Після того, як концепт було створено, інші пісні з’являлися з актуальних новин, подій та відчуттів:

  • "Бурштин" — новина в газеті про журналіста, якого покалічили через те, що він висвітлив незаконний видобуток бурштину в Житомирській області.
  • "Зелена скляна роза" — про те, як одного разу якісь бовдури мене вивезли в ліс, і досить довго били. Алюзія на те, як теоретично самозахист ненавмисно може призвести до вбивства.
  • "Залежність" — токсичні стосунки, яких ти сам бажаєш.
  • "Дихай далі" — про панічну атаку.

Ідея назви з’явилася після перегляду мультиплікаційного фільму "Tales from the tour Bus" про кантрі виконавців. Вони всі називали себе Джоні, я подумав прикольно — Покидьок Джоні як альтер его. А ще хотілося додати якесь слівце, таке специфічно українське, з характером. Я його бачив на футболках гурту Злидень. Як на мене, досить непогано висвітлює суть музики та текстів.

У жанрі кантрі співають про те, що оточує. Я - досить депресивний персонаж, тому готичний настрій просто додався у процесі. Суть проєкту в тому, щоб використати кантрі підхід до українських реалій", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Олексій Супрун.

Над обкладинкою працювали бас-гітарист гурту Кадриль Стефан та співвласник лейблу Erythroleukoplakia Records — Emotional Anhedonia.

"Хотілося зробити її такою, щоб одночасно вона була схожа на релізи кантрі виконавців, але моторошною. Який кантрі виконавець та без ковбойського капелюха? А в мене його досі немає. Я пишу Emotional Anhedonia: "Хочу зробити обкладинку, а капелюха немає". Він його дістав десь у Чернігові та привіз до Києва. Потім ми пішли з ним та Стефаном на Солом’янський цвинтар і фотографували ввечері при свічках", — додає музикант.

Наразі Олексій у рамках проєкту працює над новим синглом.

Джоні Зашморг — київський дарк-кантрі проєкт Олексія Супруна (Моча/Кадриль/Marejada) створений у 2020 році. Дискографія, поки що, нараховує один мініальбом, виданий за сприяння лейбла Erythroleukoplakia Records.

Джоні Зашморг у мережі:

https://www.instagram.com/johny_zashmorg/
https://erythroleukoplakia.bandcamp.com/album/--24