Kojoohar записав спільний альбом з Ködzid Goo

Німецький лейбл ant-zen у лютому випустив новий альбом "Dotla", створений проєктами Kojoohar і Ködzid Goo.

Kojoohar - це проєкт новокаховського музиканта Андрія Кожухаря, відомого за своїм основним проєктом Kadaitcha.

"Kojoohar – це ім’я, під яким я раніше видавав лише окремі треки й виступав наживо. Жанрова і звукова палітра постійно еволюціонувала разом із моїми смаками й навичками, але завжди тяжіла до якогось похмурого індустріального звучання. Сольних альбомів Kojoohar наразі немає, оскільки я зазвичай віддавав перевагу співпраці з іншими музикантами, результатами якої свого часу стали Kadaitcha, Akhluth, Fogscape. Власне, так склалося й з Ködzid Goo – мене пройняли естетичність і певна абстрактність текстів, насиченість оригінальними образами й численними відсилками", - розповів у коментарі нашому виданню Андрій.

Ködzid Goo - це, своєю чергою, експериментальний хіп-хоп проєкт із республіки Комі, який поєднує хаотичні тексти з монотонними бітами. Відповідно альбом "Dotla" - спільна робота цього проєкту та Андрієвого. 

"У "Dotla" я відповідальний за музику й продакшн. Значною мірою цей альбом – моя спроба реалізуватися в такому специфічному піджанрі індастріалу, як angst pop, роботи канонічних представників якого переважно й надихали мене. На тексти ж суттєво вплинули книги, прочитані протягом роботи над альбомом. Тут чимало образів, присвячених самоспаленню, відходу в нікуди, розчиненню в ніде. Але це радше не про самоусунення чи самознищення, а про певне розкладання для подальшого переродження", - додає Андрій.

Автор графічного оформлення – Empty House.

"За первісним задумом обкладинка мала являти собою колаж із ключових образів альбому, проте тут ми цілком довірилися натхненню, смаку й досвіду дизайнера. Втілений ним тьмяний і таємничий візуальний образ ідеально довершив альбом, остаточно відмежувавши його від буденного й мирського", - розповів музикант.

Зараз Андрій Кожухар працює над своїм власним матеріалом, також триває робота над новим альбомом Kadaitcha.

Більше про новокаховську сцену, яку представляє зокрема і Андрій, читайте тут

 

Kojoohar у мережі: 

https://soundcloud.com/kojoohar
https://www.discogs.com/artist/Kojoohar
https://kadaitcha.bandcamp.com