Moove випустив дебютний мініальбом

Український інді проєкт презентував свій перший мініальбом "Higher".

 

Проєкт створив Артем Басов - мультиінструменталіст-самоучка, який раніше ніде не грав та ні з ким не співпрацював. 

"Я завжди хотів займатися музикою, але не знав, як саме це робити, бо в мене була лише гітара. Подумав, що треба якось рухатися з місця і купив спочатку ноутбук, потім мідіклавіатуру, потім бас, потім мікрофон - і все, у вільний від роботи час намагався зібрати докупи все, що було в голові. Коли я оволодів трошки Ableton, почало потихеньку щось виходити. Я багато часу проводив наодинці, бо працював на фермі у Данії, тому міг побути з собою та зосередитися на музиці. Я слухав дуже багато музики завжди, але тоді слухав щось майже увесь час. І це допомагало якось рухатися", - розповів у коментарі нашому виданню Артем.

По поверненню до України музикант вже мав 5 готових пісень і пішов записувати їх на студію Soundplant. Загалом процес запису із дозаписуваннями та редагуваннями зайняв 4 місяці. 

"Задум альбому в тому, щоб поєднати звучання живих інструментів і драм-машини та втримати баланс. Водночас щоб і гітара, і бас, і перкусія, і вокал змогли проявити себе, партії були пропрацьованими та самодостатніми, а текст містив у собі сенс", - додає Артем.

Музикант додає, що хотів зробити музику, за котру не буде соромно перед самим собою та яка би показувала, як він розуміє музики. Відповідно, серед виконавців, які вплинули на нього, Артем називає Massive Attack, UNKLE, Jamie XX, Pink Floyd, Burial, The Jimi Hendrix Experience, Apparat. 

Обкладинка релізу - це частина картини художниці Олександри Єгорової. 

Цього або наступного року виконавець хоче записати повноформатний альбом, аби повніше передати те, як він розуміє музику в усьому її різноманітті

Мініальбом доступний на стримінгових сервісах. 

Moove - сольний проєкт Артема Басова. Хлопець, в основному, грає на гітарі рок, фанк, психоделіку. Співає англійською, бо, цитуємо, "так легше уявити, що це музика когось іншого, і легше бути більш-менш об‘єктивним та критичним до себе".

Moove у мережі:

https://www.instagram.com/artyom_basow