Mournful Gust несподівано повернулися з новим альбомом

Ветерани українського doom death metal у березні презентували четвертий повноформатний альбом "Fly Sorrow Fly".

Попередній повноформатний альбом гурту під назвою "For All The Sins"виходив ще у 2013 році, таким чином перерва між ним та новим лонгплеєм склала 8 років.

"Для Mournful Gust це нормальна практика. Наприклад, період між дебютним та другим альбомами теж складав 8 років. Між другим та третім альбомами – 5 років. Це все цікаві цифри, але дійсно привід тому є. На жаль це дуже часті зміни у складі колективу, які, звісно, відкидають всю творчість і крадуть наш час", — розповів у коментарі нашому виданню Владислав Шахін, вокаліст, автор текстів і засновник гурту. 

Новий альбом "Fly Sorrow Fly" музиканти писали у рідному Кривому Розі, як і все попередні релізи. Зведенням займався Павло Балматов. 

"Це наш перший альбом, який ми писали дійсно дуже довго. Вже не пригадую, скільки часу ми витратили на створення матеріалу, але фізичний процес запису тривав більше як рік. Скажу особисто за себе – мені довелося дуже довго акумулювати своє натхнення. Занадто важко далася лірика до цього альбому і це, як один з пунктів, що не сприяв швидкому просуванню в плані запису та і всього творчого процесу", — додає Владислав. 

Попри традиції жанру музиканти намагалися зробити альбом більш позитивним.

"Я присвятив цей альбом втечі від смутку, від кліше, які нав’язує та музична стилістка, у рамках якої ми граємо. Так, це виглядає наївно і ілюзорно, але в нас була дійсно відчайдушна спроба вирватися з негативу, який несамовито тяжіє над нашим сьогоденням. Отже "Fly Sorrow Fly" — це вісім відокремлених композицій, кожна з яких має свій музичний простір як у стилістичному, так і в ліричному напрямку. Це вісім різних спроб, з яких кожен вибирає свою, або не полюбить жодної. Ми намагалися бути чесними, як і завжди", — зазначає Владислав Шахін.

Автор обкладинки — відомий український художник Nurgeslag.

"Це вже далеко не перша наша з ним співпраця, тому ми працюємо у звичному алгоритмі — він відобразив все те, що побачив у складовій нашої музики, тобто візуалізував лірику та загальний композиційний настрій пісень. Можете вважати цей арт частиною музики, її втіленням у графіці. Можете уявити, що ми маємо здатність відчувати музику очима", — розповідає музикант.

Презентація нового альбому Mournful Gust запланована на 10 квітня у рамках івенту Ukrainian Doom And Depression 2021.

Mournful Gust — doom death metal гурт з Кривого Рогу, що виник у 1999 році. На рахунку команди чотири повноформатники, кілька синглів, кілька компіляцій та демка. Гурт вважається одним із корифеїв української метал-сцени, хоча через часті зміни складу і не є дуже активним у плані релізів та концертів. 

Mournful Gust у мережі:

https://onlyyourgrief.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/mournfulgustukraine/
http://www.mournfulgust.com/