Дебют: експериментальний doom jazz від Embrion Bormana

Київський dark jazz проєкт презентував дебютний альбом "Death By Kiss".

Робота над релізом почалася в березні 2020 року в домашніх умовах. Накопичення, запис, зведення та мастеринг засновник проєкту Андрій Сидоркін робив самостійно.

"Основну складність була в записі саксофона. Для цього я взяв у друзів-віджеїв із київської студії Black Box фанерні ферми, з яких вони на рейвах збирають конструкції для розвішування освітлювального та відеообладнання, і спорудив будинки каркас (щось на зразок телефонної будки), затягнув усе ковдрами, одягом, усім що було вдома відповідного, і в цій конструкції все записував, щоб погасити відбиття", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Андрій Сидоркін.

Концепція альбому пов’язана із Вавилонським Талмудом.

"У Вавилонському Талмуді використовується метафора "смерті від поцілунку" для опису легкої смерті праведника і протиставляється смерті безбожник, яка порівнюється з протягуванням корабельного каната через петлі або витягуванням колючки з клубка вовни", — коментує музикант.

Як обкладинку автор використав ілюстрацію "Перфорація плоду" із радянського підручника оперативного акушерства. У ній музикант заклав метафору хиткого становища людини у світі.

Embrion Bormana — київський експериментальний дарк-джаз проєкт заснований у 2019 році. Дискографія нараховує один повноформатний альбом. Основна творчість проєкту спрямована на живі виступи.

Embrion Bormana у мережі:

https://embrionbormana.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/embrionbormana
https://www.facebook.com/embrionbormana/