Shiva the Destructor презентували перший повноформатний альбом

Київський psychedelic гурт презентував перший у своїй дискографії альбом "Find the Others" за сприяння лейбла Robustfellow.

Робота над альбомом почалася у 2017 році під керівництвом гітариста-віртуоза В’ячеслава Хабарова. Упродовж трьох років над зведенням працювали три звукорежисери, останній із який — чех Ярослав Целуйко з Jaro Sound. Головна особливість альбому — дві гітари з кардинально різними строями.

"Я граю на досить товстих струнах, що ледь не провисають та додають призвук ляскоту. А Родіон терпіти не може товсті струни, і тому придумав собі підвищений стрій та відіграє роль "кобзи-яйцерізки" з тонкими перетягнутими струнами.

Спершу це просто був вимушений крок, та потім ми почали отримувати бонуси від цього рішення: наші гітари звучать дуже по-різному, дозволяють охопити більший діапазон настроїв та характерів, їх значно легше розвести між собою як на лайвах, так і на записі", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист/вокаліст гурту Андрій Приймак.

Концепція альбому побудована навколо бога Шиви, який в інтерпретації гурту не є всесильним та проживає земне життя.

"У треках альбому Шиву носить крізь світи, простір і час. Зрештою він спускається на грішну землю десь у 60-тих, вдягає потерті джинси та йде відриватися на Вудсток, тоді чілить на пляжі під звуки серф-року, закохується, мандрує недоторканими лісами, впадає в рефлексивні баталії та віднаходить себе десь на околицях всесвіту. Шива веселиться, страждає, шукає і змінюється, як і всі ми.

Ми надихалися життям, нашими фантазіями та спостереженнями, а також нашаруваннями рок-культури останніх десятиліть (і кожен із нас привносив щось зі своїх улюблених шарів); розставляли важливі для нас акценти та намагалися максимально точно передати результат.

У процесі написання й запису ми також заклали декілька відсилок до легендарних виконавців, тож тепер нам цікаво, чи їх впізнають та зацінять слухачі", — коментує музикант.

Над обкладинкою працювала художниця Оксана Зінькова, котра раніше створювала оформлення до ЕР "Supreme Light" (2015).

Докладніше про враження від альбому читайте у рецензії Єви Ніколаєвої. 

Shiva the Destructor — київський психоделік рок гурт, створений у 2012 році. Дискографія нараховує один мініальбом та LP. Актуальний склад:

  • Андрій Приймак — гітара, вокал
  • Родіон Цікра — гітара, вокал
  • Андрій Серняк — бас, бек-вокал
  • Костянтин Калачіков — барабани

Shiva the Destructor у мережі:

https://shivathedestructor.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/shivathedestructor/
https://www.facebook.com/shivathedestructor
https://shivathedestructor.com/

Фото Аліни Кучми