Що таке той Turbojugend?

У місті Київ пройшло вже 3 вечірки під патронатом організації на однакових джинсівках "кютте" з написом TURBOJUGEND KYIV. На цих вечірках грали The Troubled, МОЧА, був спеціальний сет від Death Pill, які на вечір перетворилися на Sex Pill, та Turbobomb, у складі яких грали бармени клабхаусу Turbojugend Київ - барів Asscobar/Tom Sour, були танці до ранку та жахливе похмілля наступного дня.

Тепер Turbojugend Kyiv разом з гуртами МОЧА та Warningfog вирушає в Одесу та Харків, аби й там влаштувати дійство разом з найкращими представниками місцевої панк-сцени.

Що ж це за організація?

Turbojugend — це флот, що був створений гуртом Turbonegro у 1995 році. Почалося все як інсайдерський жарт: молода норвезька команда готувалася випустити четвертий у своїй дискографії альбом "Ass Cobra", який згодом стане легендарним. Жартуючи учасники вирішили, що якщо у KISS є армія, то у Turbonegro має бути свій флот і помістили на зворотню сторону конверту платівки адресу гітариста Happy Tom з закликом вдягати куртки з темного деніму та приєднуватися до Turbojugend. Як вони потім неодноразово наголошували в інтерв'ю, ніхто й не міг подумати, що це до чогось приведе.

Альбом "Ass Cobra" став фурором. Лірика на грані фолу (а подекуди й за гранню), брудний швидкий рок-н-рол, жарти про те, що панк рокери не можуть зустрічатися з "new wave hooker girl" (у реаліях 2019 можна замінити на техно), запис того як Стів Ігнорент з Crass телефонує на студію, на якій писалися Turbonegro та вимагає грошей на наркотики. Ну і, звичайно, "I’ve got erection". Пісня на яку робили кавер серед інших Behemoth, Satyricon та Mayhem. Цей альбом став класикою скандинавського року. З цього все і почалося.

Перший чаптер (chapter — автономна одиниця, філія) був створений в Сант Паулі, Німеччина, де щороку проходить найбільша зустріч турбоюгендів зі всього світу — Welt-Turbojugend-Tage. До речі, зараз Turbojugend налічує більш ніж 2300 чаптерів по всьому світу. В Україні єдиним активним чаптером, принаймні поки що, є лише Turbojugend Kyiv, який налічує 17 югендів.

То це просто фан-клуб?

Не зовсім. Німецькі югенди з Гамбургу жартома описували Turbojugend як "Drinking club with a music problem" і вони не те щоб помиляються. Попри те, що всіх югендів об’єднує любов до деніму, Turbonegro та специфічний гумор, понад усе їх об’єднує бажання зустрічати нових цікавих людей та гарно проводити з ними час. Саме для цього чаптери влаштовують свої вечірки та запрошують югендів з усього світу відвідати їх місто у рамках так званого Deathpunk tourism. На вечірках югенди обмінюються нашивками своїх чаптерів, знайомляться та тусуються. Якщо ж не цілеспрямовано їхати на вечірку, то завдяки всесвітній мапі чаптерів можна запитати пораду про те, куди йти, що робити у такому-то місті, і, звичайно, знайти собі товариша.

Ось що кажуть про рух Turbojugend його київські та іспанські представники: 

"Turbojugend — це не лише про Turbonegro, це про простір, у якому ти знаходиш схожих на тебе людей по всьому світу, створюєш нашивки та міняєшся ними, подорожуєш та гарно проводиш час. Наприклад, у Turbojugend Kyiv склалися настільки гарні відносини з чаптером у Мадриді, що скоро буде створена нашивка на честь дружби між містами", — Spinach Dominant, Київ. 

"Turbojugend — це, в першу чергу, про людей, які поділяють спільні інтереси та мають схоже ставлення до життя. Тут ти можеш почувати себе розкуто, немає упередженості, адже всі ми трохи того. Головне бути готовим проявити себе. Як співають Turbonegro "Are you ready for some darkness?". Так, звичайно, дуже крутий фактор — це подорожі, і що вже при першому знайомстві з іншим югендом ви легко знаходите купу тем для розмов без усіляких незграбних прелюдій", — Ave Eva, Київ. 

"Для мене Turbojugend — це набагато більше ніж шанувальники Turbonegro. Це всесвітня Дружба, Повага та Рівність, це простір, у якому завдяки компанійству все стає набагато легшим та веселішим", — Julen Killed Marilyn, Мадрид.

Turbojugend Kyiv на виїзді

Влаштувавши вечірки у Києві югенди вирішили увірватися й в інші міста України, локальний deathpunk tourism, зустрітися з друзями, відіграти концерти, а можливо, і надихнути когось на створення чаптера у своєму місті. У Харкові концерт пройде за підтримки гурту Knifeman, а в Одесі за підтримки Ragtag та Mass Suicide.

Для вечірок зазвичай працює дрес-код – вдягнися якнайкрутіше. Turbonegro завжди відрізнялися епатажними вбраннями: BDSM атрибутика, шкіра (краще секонд-хенд або шкірозамінник, підтримувати індустрію шкіри та хутра не потрібно), моряцькі шапочки, короткі шорти та, звичайно, денім – все це допомагає створити атмосферу. Це вже не просто концерт, це вечірка, свято, костюмований бал, якщо так хочете. Turbojugend закликає всіх виряджатися, самовиражатися, бути крутими, сексуальними та впевненими в собі. Are you ready for some darkness?

Turbojugend Kyiv у соцмережах:

https://www.instagram.com/turbojugendkyiv

Neformat.com.ua ©