Ezkaton випускає очікуваний лонплей

Сьогодні вийшов новий повноформантий альбом блек-метал проєкту Ezkaton – "Synaesthesis Monologue".

Новий альбом формації складається з двох разюче різних частин. Це пов’язано з тим, що першу частину композицій музикант Роман Сапожніков написав до війни, а другу – уже під час неї. Попри різножанровість LP, яке оточення музиканта сприйняло як ризиковий вибір, він видав альбом саме таким, а композиції розташував у тому ж порядку, у якому ті були написані.

Цей альбом постав під значним упливом думу.

"Усім відомо, що "блек-метал іст кріг", а мені вже війни було достатньо по саме горло. Коли ще третій трек альбому не був дописаний до кінця, я вирішив спершу його завершити. Але мені це давалося досить складно і я постійно намагався писати дум. Тому посеред композиції яскраво чути різкий перепад в настрої та напрямку. Завершивши її, я одразу поринув у світ думу, адже останнім часом він мене надихав. Настрій був писати щось важке, але водночас красиве і, вибачте на слові, романтичне", – розповідає Роман Неформату.

Цифровий реліз лонплею в супроводі тематичного мерчу відбувся на Black Dwell Records, а також на дисках японського лейблу Maa Production.

Окрім переміни в стилістиці цей альбом вирізняє ще й те, що тут Роман дебютував як вокаліст.

"Раніше я і думати про таке не міг. Оскільки з моїм голосом дуже важко в екстремальний вокал, мені вдалося опанувати гроул і стало ясно, що це доля й потрібно рухатися в цьому напрямку".

Щодо ліричної складової, то вона значно не змінилася й лишається пов’язаною з великою особистою втратою Романа – загибеллю його рідного брата внаслідок захисту України.

"Як і раніше, туга за моїм братом, який загинув у російсько-українській війні ще в далекому 2015, була стовпом моєї музичної діяльності. Саме так я почав опрацьовувати ідеї думу", – додає Роман.

Раніше ми окремо писали про перші два сингли з цього альбому.

Ezkaton – здолбунівський блек-метал проєкт, який заснував музикант Роман Сапожніков у 2018 році. Згодом до нього також приєднався вокаліст Геннадій Ковріжних. Із тих пір гурт видав чотири повноформатники, співпрацював із закордонними лейблами та деякими українськими музикантами. Зокрема в живих виступах гурту брали участь Сергій Jotunhammer (Крода, 1914, Морк Тре) на басу та Ілля Lycane (Полинове Поле, Paganland, Atra Mors) за ударними.

Ezkaton у мережі:

https://www.facebook.com/ezkaton.band/
https://www.instagram.com/ezkaton_official/

Фото обкладинки – Instagram