Angel 7 випускає історичний фолк-альбом

Нещодавно християнський метал-проєкт Angel 7 представив світові дещо нетиповий для себе фольклорний альбом "Above the Dnieper". Його написання стало справжнім викликом для засновника проєкту.

Засновник формації Ростислав Малінін працював над музикою нового альбому повністю самостійно, як і над попереднім альбомом "Victory". Ідея ж створити дещо подібне, історичний альбом із елементами фолку, сягає понад десятирічної давнини, коли Ростислав співпрацював із гуртом Тінь Сонця як його звукорежисер.

"Якщо послухати те, що я робив раніше, воно часто мало коріння в фольклорі. Цього разу я намагався перекинути місток із часів стародавньої Русі в сучасну Україну, не тільки в ліриці, але й музично. Для мене цей альбом був експериментом чи навіть спробою зануритися в історичну памʼять. Така собі реконструкція, чи, може, спекуляція певною мірою. Але це повинно було дозріти десь всередині мене. Пройшло багато часу й 10 років війни, дуже багато змінилося в мені і я вже не міг стримувати цей задум", – розповідає Ростислав Неформату.

Виконавець поділився, що під час підготовки альбому стикнувся зі страхом від тієї відповідальності, яку тягне за собою розкриття подібних фундаментальних тем. Водночас він сприйняв це як виклик і прийняв той.

Серед численних сторінок історичної хроніки України, особливо Ростислава надихало раннє середньовіччя України і її становлення на стику часів язичництва й християнства. Щоби передати це, він вдався до пошуків європейських коренів в українській музичній традиції.

Наразі в Ростислава чимало ідей для наступних релізів, але чи вдасться їх утілити, на його думку, вирішить уже Бог. Водночас нагадаємо, що в музиканта є ще індастріал проєкт FHTH, до якого він так само неочікувано може повернутися за нагоди. 

Angel 7 – київський мелодез/треш/павер метал проєкт, створений Ростиславом Малініним у 2001 році. Дискографія нараховує десять повноформатних альбомів, два сингли та два демо. Більшість текстів присвячено християнському віровченню.

Angel 7 у мережі:

https://www.facebook.com/Angel7Ukraine/

Фото обкладинки – Zarko Atanasov