0%Mercury випускають сингл, анонсують EP

Сьогодні металкор-гурт 0%Mercury представляє сингл із майбутнього мініальбому – українськомовний трек "ОМ".

Музиканти працювали над цією композицією впродовж трьох місяців, більша частина яких пішла на розробку її концепції й, власне, звучання.

Мініальбом, до якого ввійде трек, репрезентуватиме перехідний період гурту від одного етапу діяльності до іншого, нового. Зокрема серед новинок лірика українською, що виконавці спробували вперше у власній композиції, і зміни в складі – у колективу новий гітарист Костянтин. Водночас музиканти зазначають, що не плануюь робити українську основною мовою виконання. 

Накопичення звуку частково відбулося на вінницькій студії Egomotion Records.

За словами артистів, основним джерелом натхнення на сингл стали їхні особисті пошуки внутрішнього й зовнішнього спокою.

"Ом – сакральний звук, вібрації якого створили всесвіт. Мантра ОМ допомагає сконцентруватися на головному, знайти нові сили, відкинувши все мирське", – йдеться в пресрелізі виконавців.

Анонсований мініальбом гурту вийде цьогоріч. Хоча точна дата релізу наразі не відома, виконавці поділилися, чого від нього варто очікувати:

"Звучання EP буде збалансовано між тим, що від нас могли почути раніше, і тим, куди ми хочемо рухатися далі", – каже Лена, вокалістка гурту, Неформату.

0%Mercury – харківський маткор/хаотік хардкор гурт, заснований у 2016 році. Їхня дискографія нараховує два мініальбоми й низку синглів. У 2023 році музиканти стали переможцями W:O:A Metal Battle Ukraine.

0%Mercury в мережі:

https://www.facebook.com/ZeroPercentMercury/
https://www.instagram.com/zeropercentmercury

Фото обкладинки – надали виконавці