Гурт Sheetel видає саркастичний сингл

Нещодавно гурт Sheetel оприлюднив новий сингл "Невеселий" та відео на нього.

Саму композицію написав Антон Шитель, учасник проєкту, буквально за одну ніч.

"Тривалість написання тексту ~ хвилин 20. Це та ситуація, коли текст сам з тебе "виходить", а ти його ніби підхоплюєш і коригуєш напрямок руху", – розповідає Антон Неформату.

Є те, що вирізняє цю пісню поміж інших композицій проєкту – це одна із перших пісень гурту, яку Антон випустив сольно, перша пісня українською та вперше із речитативом замість звичного співу.

"Багато в кого виникає питання, чому сольна робота виходить від імені гурту. Насправді, роботи, написані і зіграні лише мною, і далі будуть виходити під іменем гурту, тому що в майбутньому ці треки будуть зіграні на концертах фулбендом, можливо, в дещо іншому аранжуванні".

 

Слухайте реліз на цифрових платформах: Apple Music, Spotify, Youtube Music, Deezer

 Особливістю цієї пісні є також і її автобіографічність:

"Для мене цей трек про сарказм. Також він є навіть трохи автобіографічним – коли перед приспівом я перелічую місця, де "комусь прийдеться слухати лиш одного виконавця", то маю на увазі місця, в яких я сам мав досвід роботи".

До зйомок кліпу Антона підштовхували басист Sheetel, продюсер Саша Мусевич та менеджерка Аліна Парчевська, які обґрунтовували цей крок тим, що так пісні буде простіше достукатися до слухача.

"Відео вигадав я, надихаючись здебільшого тим, що дивлюсь. Наприклад, коли починається частина з монологами людей про музику, серед яких Бен Стюарт, Степан Бурбан (Паліндром) та Альона Коваленко (krapka:koma), то у кадрі зʼявляється відсилка до роботи Бо Бьорнема (Bo Burnham) "Inside" (2021). Я би навіть сказав, що це омаж. Місцями знімати "Невеселого" було прям весело."

Режисером монтажу та співрежисером кліпу виступив Тарас Федоренко, який також монтував лірик-відео на інший сингл "Sun".

Наразі Sheetel працюють над новим альбомом, вихід якого запланований на 2023 рік.

Sheetel – арт-рок гурт, який заснував мультиінструменталіст Антон Шитель в Києві. Стиль музики гурту можна описати як суміш року, тріп-хопу та гранжу.

Sheetel в мережі:

https://www.facebook.com/sheetelband
https://www.instagram.com/sheetelband/

Фото обкладинки – Катя Ніл