В Україні з’явилося нове видавництво вінілових платівок

Команда поціновувачів платівок створила видавництво вінілу ТількиТак Records, щоби поповнити власні колекції й задовольнити потреби українських артистів.

Метою новоствореного видавництва є збереження української музики на 180-грамовому вінілі. Окрім виготовлення самих платівок, ТількиТак Records пропонує послуги мастерингу на лондонській студії, за потреби, дизайну, поліграфії й дистрибуції, а також допомогу з записом на дружніх студіях. Своєї студії видавництво наразі не має.

"Усі наші видання мають лімітований і пронумерований вручну тираж і максимальну комплектацію: автографи музикантів, буклети, постери й інші додаткові речі, що асоціюються з гуртом, а також стиль оформлення, який асоціюється з нами – це OBI-Strip, присутня на усіх наших виданнях", – ділиться Вікторія, бренд-менеджерка видавництва, із Неформатом.

Увесь процес виготовлення платівок відбувається на чеському GZ Media, із яким ТількиТак Records співпрацюють. Мінімальний тираж партії вінілу на замовлення – 300 платівок.

"Тиражі робимо лімітовані, тому що хочемо закцентувати, що вініл це про культуру прослуховування, про певну сакральність і велику повагу до музики й творчості. На таких носіях можна почути ексклюзиви, яких немає у цифрі, а також це можливість відчути музику буквально на дотик через поліграфію й саму платівку".

За словами Вікторії й керівника видавництва Євгена, ТількиТак Records не мають жанрових обмежень і співпрацюють із українськими музикантами як електронної, так і важкої сцен. Водночас, із власних міркувань, вони мають жанрову преференцію:

"На важкий метал ми звертаємо особливу увагу, тому що це великий пласт нашої історії, який багато хто чомусь ігнорує. У цьому і полягає наш шлях – робити те, чого ніхто не робив до цього".

Найближчим часом ТількиТак планують видати доробки таких виконавців: Kompas, 0%Mercury, Jim Jams, ТОЛ, Аби МС, Мертвий Півень, СHEEV й інших.

Наразі ж видавництво має на своїй поличці 2 альбоми гурту Карна, реліз електронного проєкту Cepasa, а також нині діє передзамовлення на The Best UA Гайтани й перші українськомовні альбоми Ірини Білик, "яка свого часу була досить революційною серед поп-музикантів".

ТількиТак Records у мережі:

https://www.instagram.com/tt_records.ua/
https://balka-book.com/ua/tlkitakrecords-2702